Τι αναμένεται να ανακοινώσει ο θρυλικός Ισπανός.

Για πολλούς, είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Σίγουρα πάντως, ήταν αυτός που πέτυχε το σπουδαιότερο γκολ για τον «βασιλιά των σπορ», στη χώρα της Ιβηρικής.

Κατέκτησε τα πάντα στην καριέρα του, σε διασυλλογικό και εθνικό επίπεδο, όμως έρχεται η ώρα για τους τίτλους τέλους.

Σύμφωνα με το Relevo, ο Αντρές Ινιέστα, αποφάσισε ν’ αποσυρθεί από τα γήπεδα σε ηλικία 40 ετών, ολοκληρώντας τη μεγάλη καριέρα του, που είχε τελευταίο σταθμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου αγωνιζόταν τους τελευταίους μήνες με τη φανέλα της Εμιρέιτς.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Ινιέστα θ’ ανακοινώσει την αποχώρηση του από τα γήπεδα σε ειδική εκδήλωση στις 8 Οκτωβρίου, μία σημαδιακή ημέρα, από το «νο. 8» στη φανέλα του, με το οποίο έγραψε ιστορία.

Ο διάσημος άσος αναδείχθηκε από την ακαδημία της Μπαρτσελόνα, την περίφημη «Λα Μασία», εντυπωσίασε με τις ικανότητές του και έτσι έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το 2002, σε ηλικία 18 ετών.

Θρυλείται ότι όταν τον είδε για πρώτη φορά ο – τότε παίκτης της Μπαρτσελόνα – Πεπ Γκουαρδιόλα εν δράσει, γύρισε και είπε στον έτερο θρύλο της μεσαίας γραμμής της Μπάρτσα, Τσάβι Ερνάντεθ, δείχνοντάς του τον νεαρό Ινιέστα: «Εσύ θα βγάλεις εμένα στη σύνταξη, αλλά αυτός θα βγάλει εσένα!».

Πολλά χρόνια αργότερα, με προπονητή τον Γκουαρδιόλα στην Μπαρτσελόνα, έχοντας δίπλα του στη μεσαία γραμμή τον Τσάβι, λίγο πιο πίσω του τον Σέρχιο Μπουσκέτς και μπροστά του τον Λιονέλ Μέσι, θα δημιουργούσαν μία ασυναγώνιστη τετράδα, με το «εξωγήινο» ποδόσφαιρο του tiki – taka και κατακτήσεις όλων των πιθανών τίτλων, παραπάνω από μία φορές.

Ο Ινιέστα, μαζί με τους Τσάβι και Μπουσκέτς, θα αποτελούσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής και για την πιο επιτυχημένη περίοδο της Εθνικής Ισπανίας.

Ο σήμερα 40χρονος, ήταν ο πρωταγωνιστής της μεγαλύτερης μεμονωμένης στιγμής στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας του. Στις 11 Ιουλίου του 2010, στο Γιοχάνεσμπουργκ, πέτυχε στο 116ο λεπτό, το μοναδικό γκολ των «φούριας ρόχας», στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην Ολλανδία, χαρίζοντας στην Ισπανία το πρώτο και μοναδικό της ως τώρα Μουντιάλ. Ο Ινιέστα, συγκίνησε, καθώς επέλεξε στη μεγαλύτερη στιγμή του, να βγάλει τη φανέλα του, για να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου φίλου του, του Ισπανού ποδοσφαιριστή Ντάνι Χάρκε, μέσω μηνύματος στο μπλουζάκι που φορούσε: «Ντάνι Χάρκε, πάντα μαζί μας»!

Μετά από 16 χρόνια στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ο Ινιέστα μετακόμισε στην Ιαπωνία με τη Βίσελ Κόμπε, όπου έπαιξε από το 2018 έως το 2023, πριν φύγει για τον τελευταίο του «σταθμό», την Emirates.

Συνολικά, αγωνίστηκε σε 885 ματς συλλόγων, πετυχαίνοντας 93 γκολ, ενώ είχε 131 συμμετοχές με 13 γκολ, σε 12 χρόνια με την Εθνική Ισπανίας.

Ο Ινιέστα, έχει στη συλλογή του 35 τρόπαια, που τον καθιστούν τον πιο επιτυχημένο Ισπανό ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Συγκεκριμένα, με την Μπαρτσελόνα κατέκτησε εννέα πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα, 5 Σούπερ Καπ, 4 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Με την Βίσελ Κόμπε, κατέκτησε 1 πρωτάθλημα, 1 Κύπελλο και 1 Σούπερ Καπ Ιαπωνίας.

Με την Ισπανία, στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου το 2010 και πρωταθλητής Ευρώπης το 2008 και το 2012.

Σε ατομικό επίπεδο, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου παίκτη στην Ευρώπη το 2012 και ονομάστηκε καλύτερος παίκτης της διεθνούς ομοσπονδίας στατιστικής (IFFHS) στον κόσμο το 2012 και το 2013.

Το μόνο που έλειψε από την καριέρα του, ήταν η «Χρυσή Μπάλα»...