Ο Φάμπιο Καναβάρο, διηγήθηκε πώς έμαθε ότι είχε αναδειχτεί κορυφαίος στον κόσμο το 2006!

Ο παλαίμαχος Ιταλός στόπερ, είναι ο τελευταίος αμυντικός που κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα μέχρι σήμερα, κερδίζοντας το λαμπερό βραβείο το 2006, έχοντας σηκώσει την ίδια χρονιά το Παγκόσμιο Κύπελλο, ως αρχηγός της Ιταλίας.

O Kαναβάρο, τον οποίον οι «τιφόζι» αποκαλούσαν «Τείχος του Βερολίνου», για τις εμφανίσεις του σε εκείνο το Μουντιάλ στα γερμανικά γήπεδα, είχε μετακομίσει από τη Γιουβέντους στη Ρεάλ, αμέσως μετά την κατάκτηση του τροπαίου.

Μιλώντας στην Gazzetta dello Sport, διηγήθηκε το πώς έμαθε ότι είχε αναδειχτεί νικητής της Χρυσής Μπάλας, κάτι που ως αμυντικός, σαφώς δεν περίμενε:

«Ένας δημοσιογράφος από το France Football, είχε έρθει στο προπονητικό κέντρο της Ρεάλ στο Βαλδεδέμπας. Ήμουν στο αυτοκίνητό μου, όταν άκουσα κάποιον να φωνάζει το όνομά μου αρκετές φορές. Σταμάτησα και ο δημοσιογράφος, μου είπε λαχανιασμένος: ”Πρέπει να σου μιλήσω”. Του είπα ότι έφευγα για το σπίτι και με ρώτησε αν μπορούσε να έρθει μαζί μου, γιατί έπρεπε να συζητήσουμε κάτι σημαντικό που αφορούσε τη Χρυσή Μπάλα. Μπήκε μέσα στο αμάξι και ξαφνικά μου είπε ότι είχα κερδίσει. Νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα. Πήρα τη γυναίκα μου τηλέφωνο και της είπα ότι ερχόμουν σπίτι με κάποιον που έλεγε ότι είχα κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα. Μου είπε ότι μάλλον επρόκειτο γι’ αστείο. Ήταν πρακτικά απίθανο να κερδίσει το βραβείο ένας αμυντικός. Τελικά όντως ήταν αλήθεια, μία ανταμοιβή για χρόνια σκληρής δουλειάς»!