Για το τρίτο “σερί” ο ΠΑΟΚ (video)

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται ο ΠΑΟΚ με το 0-0 στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Οι πρωταθλητές είχαν επικρατήσει στην Τούμπα με σκορ 2-0.

Τέσσερις ημέρες μετά και την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα επιχειρήσει να πετύχει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του. 

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που σημαδεύει παράλληλα και την τρίτη διαδοχική κατάκτηση του τροπαίου, έδειξε να έχει αφήσει μέρος της ενέργειας της στους πανηγυρισμούς του θριάμβου, ωστόσο ο Αστέρας,  δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το συγκεκριμένο γεγονός. Οι γηπεδούχοι πάντως διαμαρτυρήθηκαν για το ακυρωθέν γκολ του Τσιλιανίδη,

Τα αρχικά πλάνα
Σε σχηματισμό 4-5-1 παρατάχθηκε ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Παπαδόπουλος ήταν στην εστία, Βλάχος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρτίνεθ συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα. Ο Βαλιέντε ήταν ο αμυντικός χαφ με εσωτερικούς μέσους τους Μουνάφο, Τασουλή ενώ στις πτέρυγες κινήθηκαν δεξιά ο Κώτσιρας, αριστερά ο Τσιλιανίδης. Ο Φερνάντες αγωνίστηκε εν τη απουσία του Μανιά στην αιχμή της επίθεσης. 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου άλλαξε πρόσωπα όχι όμως σχηματισμό. Ο Πασχαλάκης βρέθηκε στην εστία, Μάτος Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο ήταν στην άμυνα ενώ ο Σάχοφ και ο και ο Μίσιτς ήταν οι αμυντικοί χαφ. Λημνιός και Ζαμπά κινήθηκαν στις πτέρυγες κι ο Μπίσεσβαρ ως επιτελικός στην πλάτη του Άκπομ. 

Χαμηλός ρυθμός, λίγες οι καλές στιγμές
Η πρώτη τελική του ματς προέκυψε για λογαριασμό των γηπεδούχων με το σουτ του Κώτσιρα στο έβδομο λεπτό να εξουδετερώνεται από τον Πασχαλάκη με ωραία επέμβαση. 

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να ζωηρεύει και ο Κρέσπο στο 17ο λεπτό που αναπτύχθηκε στην αριστερή πλευρά, σούταρε άστοχα μετά την πάσα του  Ζαμπά. Ο ρυθμός του ματς ήταν χαμηλός και ο Αστέρας επιχείρησε να απειλήσει με στατική φάση. Ο  Τσιλιανίδης εκτέλεσε φάουλ στο 20ο λεπτό, ο Μαρτίνεθ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Πασχαλάκης δε δυσκολεύθηκε. 

Ο Ζαμπά με φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής κατέγραψε την τελευταία φάση του ΠΑΟΚ πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, ενώ ο Τασουλής σε δύο περιπτώσεις σούταρε εκτός περιοχής χωρίς να ενοχλήσει τον Πασχαλάκη. 

Ο Παράσχος αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή τρία λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου καθώς ο Βλάχος άφησε λόγω τραυματισμού τη θέση του στον Δουβίκα.

“Άδειασε” ψυχολογικά και από δυνάμεις
 Η απόδοση του Αστέρα ανέβηκε κατακόρυφα από την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Τσιλιανίδη να είναι  πρωταγωνιστής.

 Στο 47ο λεπτό πίεσε τον Ίνγκασον, έκλεψε τη μπάλα και σκόραρε, αλλά ο διαιτητής θεώρησε ότι είχε κάνει φάουλ κι ακύρωσε το γκολ. 

Ο Τσιλιανίδης απείλησε εκ νέου στο αμέσως επόμενο λεπτό με σουτ εκτός περιοχής που απομάκρυνε ο Πασχαλάκης. Ένα λεπτό αργότερα ο Δουβίκας έπιασε κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσιλιανίδη, χωρίς όμως να βρει στόχο, ενώ στο 61ο λεπτό φαλτσαριστό σουτ του Φερνάντεθ πέρασε ελάχιστα έξω.
 
 Ο ΠΑΟΚ άργησε να απειλήσει, ωστόσο βρήκε εξαιρετική στιγμή στο 72ο λεπτό, όταν ο Λημνιός βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή του Αστέρα μετά την πάσα του Κρέσπο, αλλά πλάσαρε πάνω στον εξερχόμενο Παπαδόπουλο.

Όσο κυλούσε η ώρα γινόταν εμφανές ότι οι γηπεδούχοι «άδειαζαν» από ενέργεια και ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που έβγαλε την τελευταία καλή στιγμή στο ματς με τον Ολιβέιρα να πλασάρει άστοχα από το ύψος του πέναλτι μετά από γύρισμα του Μπίσεσβαρ. 

Κίτρινες Κάρτες: Τριανταφυλλόπουλος (38’) – Ολιβέιρα (76’)

Αστέρας Τρ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Βλάχος (41’ Δουβίκας), Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μαρτίνεθ, Μουνάφο, Βαλιέντε, Τασουλής (63’ Μπελόκ), Φερνάντεζ, Κώτσιρας,Τσιλιανίδης (74’ Αραβίδης)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σάκχοφ, Μίσιτς (52’ Ολιβέιρα), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (62’ Πέλκας),  Ακπόμ (76’ Σβιντέρσκι)




Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.