Το μήνυμα του προέδρου της ΕΠΟ για το Κύπελλο Ελλάδας.

O Μάκης Γκαγκάτσης, καλωσόρισε τους Παραολυμπιονίκες, Γιώργο Καπελλάκη και Γιάννη Κωστάκη, που ήταν προσκεκλημένοι στη σημερινή κλήρωση και εξέφρασε την αισιοδοξία του για διεξαγωγή του τελικού τον Μάιο, σε ένα γεμάτο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αναλυτικά η εναρκτήρια ομιλία του:

«Φίλες και φίλοι,
Εκπρόσωποι των ομάδων,
Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Σας καλωσορίζω στην κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, ενός θεσμού που διαχρονικά συμβολίζει τις βασικές αξίες του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού. Διότι είναι η διοργάνωση που δίνει σε όλους την ευκαιρία να ονειρευτούν. Να προσπαθήσουν. Να ξεπεράσουν τα όριά τους.

Ερασιτεχνικές ομάδες και παίκτες και ανερχόμενα ταλέντα βρίσκουν την ευκαιρία να αγωνιστούν με τους καλύτερους και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες. Να ζήσουν το όνειρο της συμμετοχής σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Αυτός είναι ο λόγος που το Κύπελλο αποτελεί ένα σύμβολο κοινωνικής ισότητας. Όπως δίνει φωνή στις μικρές ομάδες, έτσι και ο αθλητισμός πρέπει να δίνει φωνή σε κάθε άνθρωπο.

Σήμερα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στέλνει ένα ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης. Σήμερα δίνουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στους ανθρώπους που μας διδάσκουν τι σημαίνει πάθος, αφοσίωση και υπέρβαση ορίων.
Γιατί όσες και όσοι χτυπήθηκαν από τη μοίρα, δεν αγωνίζονται κάθε Κυριακή. Αγωνίζονται κάθε μέρα και κάθε στιγμή.

Οι δύο Παραολυμπιονίκες μας που προσκαλέσαμε για να διενεργήσουν τις σημερινές κληρώσεις, ο Γιώργος Καπελλάκης και ο Γιάννης Κωστάκης, αποτελούν ζωντανά παραδείγματα του καθημερινού αγώνα.
Ενός αγώνα που αποτελεί έμπνευση για όλους μας, αλλά και μια υπενθύμιση ότι το δικαίωμα να αγωνίζεσαι, να διεκδικείς και να ονειρεύεσαι ανήκει σε κάθε άνθρωπο. Χωρίς διακρίσεις. Από τη φύση του το Κύπελλο αντικατοπτρίζει τις αξίες που υπηρετούμε και πρεσβεύουμε και που εκπέμπουμε σήμερα προς το ποδοσφαιρικό κοινωνικό σώμα.

Αγαπητέ Γιώργο, αγαπητέ Γιάννη, είμαστε περήφανοι για εσάς.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες. Είμαι περήφανος που ως Ομοσπονδία στηρίζουμε τη συμπερίληψη και δεν αφήνουμε καμία και κανέναν έξω από το παιχνίδι.

Καλή επιτυχία σε όλους και μην ξεχνάτε ότι η πραγματική νίκη βρίσκεται στη συμμετοχή και στην προσπάθεια. Μία προσπάθεια που θα κορυφωθεί από τους φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson το Σάββατο 17 Μαΐου 2025 σ’ ένα ζωντανό και γεμάτο ΟΑΚΑ.

Σας ευχαριστώ πολύ».