Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0: Θέλει τα “πάντα όλα” (vid)

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό κυπέλλου επικρατώντας 2-0 του ΠΑΟΚ στο Φάληρο. Σκόρερ οι Μασούρας και Καμαρά! Αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Ελ Καντουρί.

Μια από τις πιο γνωστές ατάκες του εκλιπόντος Νίκου Αλέφαντου περιγράφουν τη “μανία” των παικτών του Ολυμπιακού για το νταμπλ. Επικράτησαν 2-0 του ΠΑΟΚ στο Φάληρο και ανέτρεψαν το 3-2 της Τούμπας, για να πάρουν την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου. Τρίτη νίκη επί του ΠΑΟΚ φέτος. 

Πως έπαιξαν

 Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να αφήσει εκτός αποστολής τον ανέτοιμο Ματιέ Βαλμπουενά. Τη θέση του στο αρχικό σχήμα πήρε ο Μάξι Λοβέρα, μετά την πολύ καλή εμφάνιση του απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με διάταξη 4-3-3 με τους Σα κάτω από τα γκολπόστ, Μπα και Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας, Ομάρ στο δεξί και Τσιμίκα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Τριάδα στα χαφ Μπουχαλάκη, Γκιλιέρμε και Καμαρά. Μεσοεπιθετικά αριστερά βρέθηκε ο Λοβέρα, δεξιά ο Μασούρας και στην κορυφή ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο Αμπέλ Φερέιρα είχε να διαχειριστεί μια αρκετά δύσκολη κατάσταση καθώς στον πλέον κρίσιμο αγώνα του επιλόγου της σεζόν, με αρκετή πίεση για το αποτέλεσμα, έχοντας ν’ αντιμετωπίσει τις απουσίες των Κρέσπο, Ντόουγκλας, Μίσιτς, Ζαμπά συν τη μη ετοιμότητα των Βιεϊρίνια – Πέλκα, παρότι οι δύο τελευταίοι συμπεριλήφθησαν στην αποστολή, όπως και ο Κρέσπο, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. 
 
Ταυτόχρονα όμως ο Πορτογάλος τεχνικός γνώριζε πως έπρεπε κάτι ν’ αλλάξει. Και πήρε το ρίσκο. Αρχικά άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-3-3 με ένα αμυντικό χαφ τον Εσίτι και δύο δημιουργικά που έμεναν πιο ψηλά, τους Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί. Με τους Μάτος – Γιαννούλη στα άκρα της άμυνας, πλαισίωσε τις πτέρυγες με τον Λημνιό και τον Τζόλη αντίστοιχα, επιβραβεύοντας τον 18χρονο για τις πολύ καλές του εμφανίσεις, με την πλέον πρόσφατη να συνδυάζεται και με γκολ. 

Πέραν αυτών χωρίς διαφοροποιήσεις στις υπόλοιπες θέσεις της άμυνας αλλά και στην κορυφή της επίθεσης.

Τίμησαν τη μνήμη του Νίκου Αλέφαντου

Οι φίλοι του Ολυμπιακού είχαν “στολίσει” το πέταλο με ένα πανό στη μνήμη του εκλιπόντα Νίκου Αλέφαντου, το οποίο έγραφε: “Λιγόστεψαν οι αρσενικοί, καλό ταξίδι Κυρ – Νίκο”. Πριν το ξεκίνημα του παιχνιδιού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αγαπητού ποδοσφαιρανθρώπου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 81ετών.

Νευρικότητα και γρήγορες κινήσεις στη σκακιέρα!

To ματς ήταν χαμηλού ρυθμού στο ξεκίνημα του και οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν στο χώρο του κέντρου χωρίς να καταφέρουν να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες. Στο 19ο λεπτό ήρθε η φάση που άλλαξε τα δεδομένα στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης είδε κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Άκπομ. Απευθείας η συμμετοχή του Έλληνα μέσου στο ματς κρίθηκε πως περιέχει ρίσκο, καθώς ο Ολυμπιακός κινδύνευε με αποβολή από νωρίς. 

Στο 30ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή στο ματς και ήταν για τον ΠΑΟΚ. Ο Τζόλης έκανε την κούρσα από δεξιά, γύρισε εύστοχα στον Λημνιό, ο οποίος αστόχησε από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση! Στο 32ο λεπτό ο Εσίτι αντίκρισε κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Καμαρά. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή του Ολυμπιακού! Ο Ομάρ γύρισε με υπερέταση από δεξιά, ο Ελ Αραμπί βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, ο Ίνγκασον έδιωξε σε κόρνερ!

Ο Λοβέρα στο 36′ προσπάθησε να βγάλει σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα με απρόσμενη τροχιά λίγο έλειψε να ξεγελάσει τον Πασχαλάκη ο οποίος απομάκρυνε! Ο Πέδρο Μαρτίνς πραγματοποίησε νωρίς κίνηση στη σκακιέρα, ρίχνοντας στο 42′ στο ματς τον Φορτούνη αντί του “κιτρινισμένου” Μπουχαλάκη! 
Δύο λεπτά χρειάστηκε για να δημιουργήσει ο Φορτούνης. Από αριστερά μοίρασε στον Τσιμίκα και εκείνος στον Μασούρα, ο οποίος μέσα από την περιοχή σούταρε άστοχα! Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήρθε από το σουτ του Τζόλη στο 44. Η μπάλα πέρασε εκτός εστίας του Ζοσέ Σα!

Ανωτερότητα και πρόκριση!

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε πιο φρέσκος, με τον Πέδρο Μαρτίνς να προχωράει σε δεύτερη αλλαγή. Ο Ραντζέλοβιτς πήρε τη θέση του Λοβέρα και οι Πειραιώτες έγιναν πιο πιεστικοί, κερδίζοντας πολύ εύκολα την κατοχή στο χώρο του κέντρου. Η πίεση σταδιακά αυξήθηκε και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε με μια κεφαλιά του Μπα από κόρνερ στο 47′ που πέρασε άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα στπ 52′ ο Μασούρας έκλεψε στον άξονα, ο Ελ Αραμπί υποδέχτηκε και σούταρε, αλλά ο Ίνγκασον έκοψε σωτήρια!

Οι γηπεδούχοι είχαν επιθετικό μονόλογο χάνοντας ακόμα δύο σημαντικές ευκαιρίες. Στο 54′ ο Μασούρας είχε σουτ με΄σα από την περιοχή πάνω στον Πασχαλάκη, ενώ στο 59′ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είχε δύο επεμβάσεις σε μία φάση. Αρχικά στην επικίνδυνη σέντρα του Τσιμίκα και στη συνέχεια στην κεφαλιά του Ελ Αραμπί! 

Στο 62′ ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε τροιπλή αλλαγή με τους Λάμπρου, Ροντρίγκο και Σβιντέρσκι να μπαίνουν στο ματς αντίΤζόλη, Άκπομ και Λημνιού. Οι Θεσσαλονικείς ίσως αποσυντονίστηκαν αφού στο 65ο λεπτό ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με εντυπωσιακό τρόπο. O Μαντί Καμαρά έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε σε πρώτο χρόνο, όμως ο αφύλακτος Μασούρας έγραψε το 1-0!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το γκολ του Γιώργου Μασούρα!

Στο 73′ ο Φερέιρα τα έπαιξε όλα για όλα ρίχοντας στη “μάχη” τους Μπίσεσβαρ και Στοχ, αντί Εσίτι και Μάτος. Στο 80′ ο σκόρερ Μασούρας αποχώρησε, τη θέση του πήρε ο Καφού. Τρία λεπτά αργότερα αμφότερες οι ομάδες έχασαν τεράστιες ευκαιρίες. Αρχικά ο Σα απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του αφύλακτου Βαρέλα ύστερα από σέντρα του Στοχ. Στη συνέχεια της φάσης ο Ραντζέλοβιτς έφυγε στην κόντρα και τροφοδότησε τον Ελ Αραμπί. Ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού έκανε κοντρόλ και στη συνέχεια έπιασε “αέρα” μέσα στην περιοχή!

Στο 85′ ο Μαντί Καμαρά μπήκε δυναμικά στην περιοχή και τελείωσε την υπόθεση πρόκριση με εύστοχο σουτ! Ήταν το 2-0 για τον Ολυμπιακό! Ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Χρήστος Καρυπίδης διαμαρτυρήθηκε έντονα και υποστήριξε πως ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος έκλεψε την μπάλα από τον Γιαννούλη και μοίρασε στον Καμαρά, πέρασε πιο γρήγορα απ’ ότι έπρεπε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Καρυπίδης είδε την κόκκινη κάρτα από τον Ολλανδό Κάιπερς. Στην τηλεοπτική επανάληψη φαίνεται πως ο τέταρτος διαιτητής, δίνει άδεια στον Φορτούνη να επιστρέψει στο ματς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το γκολ του Μαντί Καμαρά!

Ο ΠΑΟΚ απάντησε με μια ευκαιρία του Σβιντέρσκι, με τον Σα να αποκρούει. Ήταν η τελευταία επιθετική προσπάθεια του Δικεφάλου.

Στο 92ο λεπτό ο Ελ Καντουρί αποβλήθηκε μετά από δυνατό μαρκάρισμα στον Καφού!

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2015-2016 όταν και είχε ηττηθεί από την ΑΕΚ 2-1. Θα είναι η πέμπτη παρουσία σε τελικό την τελευταία δεκαετία.

H ταυτότητα του ματς

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Κάιπερς (Ολλανδία)

Σκόρερ: 65’ Μασούρας, 85’ Καμαρά

Κίτρινες: 19’ Μπουχαλάκης, 32’ Εσίτι, 53’ Ίνγκασον, 58’ Λημνιός, 58’ Τσιμίκας, 67’ Καμαρά, 67’ Ελ Καντουρί, 87’ Βαρέλα

Κόκκινη: 90+3 Ελ Καντουρί

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (42’ Φορτούνης), Γκιγιέρμε, Καμαρά, Λοβέρα, Μασούρας (80’ Καφού), Ελ Αραμπί (88’ Χασάν)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος (73’ Στοχ), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσιτί (73’ Μπίσεσβαρ), Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί, Λημνιός (62’ Ροντρίγκο), Τζόλης (62’ Λάμπρου), Ακπόμ (62’ Σβιντέρσκι).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.