Ώρες πλέον απομένουν για τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα για την προημιτελική φάση του θεσμού κι η ΠΑΕ συνεχίζει το άτυπο αφιέρωμά της σε σχετικούς αγώνες του παρελθόντος που έμειναν στην ιστορία. Όπως αναλύει το σχετικό δημοσίευμα που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ: «Το ενδιαφέρον στρέφεται στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου εναντίον του Απόλλωνα (Πέμπτη 30/1, 20.00) και το PAOKstory ταξιδεύει στον χρόνο και αναδεικνύει γνωστές και άγνωστες ιστορίες από τους 39 προηγούμενους προημιτελικούς που συμμετείχε ο ΠΑΟΚ.
Το 1971 ήταν ο προημιτελικός της. ανατροπής απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπου η αθηναϊκή ομάδα μολονότι προηγήθηκε με γκολ των Δομάζου, Τομαρά στην Τούμπα, τελικά έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι χάρη στο γκολ του Σαράφη και τα δύο του Παρίδη, τα οποία σημειώθηκαν σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (58′-62′). Δύο χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 1973 ακολούθησε ο προημιτελικός της επιβεβαίωσης. Ο Κυπελλούχος ΠΑΟΚ υποδέχτηκε και πάλι τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, μόνο που αυτή τη φορά δεν υπήρξε ανατροπή, αλλά ξεκάθαρη επικράτηση του Δικέφαλου με 2-0 σε ένα ακόμη ματς όπου επιβεβαιώθηκε σε πανελλήνιο επίπεδο η αξία εκείνης της ομάδας.
Τη φάση της ανατροπής του Γιώργου Κούδα από τον Ανθιμο Καψή, φάση από την οποία ξεκίνησε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, την περιγράφει την επόμενη ημέρα η εφημερίδα «Μακεδονία» με χαρακτηριστικό τρόπο: «Από ολόκληρο τον αγώνα υπήρξε μια φάση που, όχι μόνο χαρακτήρισε την διαφορά των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και ήταν η αρχή του δεύτερου γκολ, ήταν και ο τρόπος αντιμετωπίσεως των παικτών του «δικεφάλου», που η ανάγκη έφερε στους παίκτες του Παναθηναϊκού, ήταν, στην κυριολεξία, μια φάση που άξιζε ένα ολόκληρο ματς».
«34′ και ο Κούδας παρέλαβε τη μπάλα μακριά, στην περιοχή του κέντρου, έκανε δύο ελιγμούς με το σώμα του επιτάχυνε τον ρυθμό της κατά μέτωπον επιθέσεώς του προσπερνώντας με άνεση δύο απολιθωμένους πράσινους αμυντικούς. Η επιτάχυνση ήτο αστραπιαία και η αντίδραση του ενός εκ των δύο ίσως λογική. Του άρπαξε από πίσω τη φανέλα και τον ακινητοποίησε ακριβώς στη γραμμή της μεγάλης περιοχής. Ήταν η μέρα του Κούδα χθες. Και η ανάγκη μπροστά στον κίνδυνο, έφερνε αυτούς τους τρόπους αμύνης. Σφυρίχτηκε φάουλ. Το σούταρε ο ίδιος ο παθών»…
Ο φωτορεπόρτερ Μιχάλης Παππούς που απαθανάτισε τη συγκεκριμένη φάση του Ανθιμου Καψή να σταματάει τον Γιώργο Κούδα αναφερόμενος σε εκείνη τη φάση του προημιτελικού με τον Παναθηναϊκό είχε δηλώσει: «Ο Κούδας εκείνη την εποχή έκανε τα .τρελά του γεγονός που έκανε όλους τους φωτογράφους να τον παρακολουθούμε συνεχώς. Εκείνη τη στιγμή, θυμάμαι βρισκόμουν δίπλα στο δοκάρι από την πλευρά της εστίας του Παναθηναϊκού. Ένα κλικ την κατάλληλη στιγμή κι αυτό ήταν όλο. Δεν μπορούσα να φαντασθώ το τι θα συνέβαινε με αυτή τη φωτογραφία. Στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον , όλο γι αυτή μου μιλάνε ύστερα από τόσα χρόνια»!
Αυτό το φάουλ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ από την επέλαση του Κούδα το εκτέλεσε ο ίδιος βρίσκοντας τον Παρίδη, ο οποίος όπως και οκτώ λεπτά νωρίτερα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού διαμορφώνοντας το 2-0.
Το πρώτο γκολ είχε προέλθει από αντίστοιχα εντυπωσιακή φάση, η οποία ξεκίνησε και πάλι από τα πόδια του «Μεγαλέξανδρου» του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος «χόρεψε» τρεις αντιπάλους από τα δεξιά και σέντραρε βρίσκοντας τον Παρίδη που με κεφαλιά τίναξε τα αντίπαλα δίχτυα.
Η εμφατική εμφάνιση του ΠΑΟΚ ξεσήκωσε τους 45.000 φίλους της ομάδας, οι οποίοι όπως αναφέρουν οι εφημερίδες της εποχής τραγουδούσαν ασταμάτητα στις εξέδρες «Ο – ο – η μεγαλύτερη ομάδα είναι ο Δικέφαλος»…
Για τον ΠΑΟΚ είχαν αγωνιστεί εκείνη τη βραδιά: Στέφας, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης (68′ Λάζος)».