Άλτιντοπ και με τη… βούλα

Ο Χαμίτ Άλτιντοπ αποτελεί τη δεύτερη μεταγραφή της Ρεάλ Μαδρίτης μετά από αυτή του Νούρι Σαχίν από την Ντόρτμουντ.

Ο Χαμίτ Αλτιντοπ αποτελεί τη δεύτερη μεταγραφή της Ρεάλ Μαδρίτης μετά από αυτή του Νούρι Σαχίν από την Ντόρτμουντ. Ο 28χρονος πρώην παίκτης της Σάλκε και της Μπάγερν υπέγραψε στη “βασίλισσα” για 4 χρόνια, χωρίς να γίνουν γνωστά τα οικονομικά ανταλλάγματα της μεταγραφής.

Πρόκειται για ένα μέσο με τεράστια εμπειρία, καθώς στη Γερμανία έχει κατακτήσει ένα Λιγκ Καπ, δύο νταμπλ κι ένα Σούπερ καπ με την φανέλα των Βαυαρών, ενώ το 2005 κατάκτησε το Λιγκ Καπ με τη Σάλκε. Το 2010 τιμήθηκε από τη ΦΙΦΑ με το βραβείο “Φέρεντς Πούσκας”, ενώ άλλη προσωπική διάκριση ήταν αυτή που έλαβε στο EURO 2008, όταν ανακηρύχθηκε από την ΟΥΕΦΑ “παίκτης του τουρνουά”.

Γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1982 στο Γκελζενκίρχεν, αλλά ως Τούρκος πολίτης φόρεσε 64 φορές την φανέλα με το εθνόσημο της χώρας, ενώ πέτυχε και 6 γκολ. Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις στη μεσαία γραμμή. Ξεκίνησε την καριέρα του στην τοπική Σβαρτς-Βάις, μεταπήδησε στην Τους Ροτχάουσεν και στη Βατενσάιντ 09, πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Σάλκε για 4 χρόνια και το 2007 στη Μπάγερν.

Την περίοδο 2005/2006 πέτυχε το “παρθενικό” του γκολ στο τσάμπιονς λιγκ με την φανέλα της Σάλκε και τέσσερις σεζόν αργότερα, με την φανέλα της Μπάγερν, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, στον πρώτο προημιτελικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. “Πάτησε” για πρώτη φορά το πόδι του στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” στον τελικό του τσάμπιονς λιγκ (2009/2010), εναντίον της Ίντερ του Ζοζέ Μουρίνιο. Εφέτος έπαιξε 14 παιχνίδια και σκόραρε δύο φορές με τη Μπάγερν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.