Ο Μπέιλ έγραψε το όνομά του με... χρυσά γράμματα στις σελίδες του ποδοσφαίρου, αφού η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι η πλέον πολυδάπανη στην ιστορία του αθλήματος. Ας δούμε, ας θυμηθούμε και ας μάθουμε αυτούς που έσπασαν το... φράγμα της ποδοσφαιρικής λογικής της εκάστοτε εποχής.

Ο Μπέιλ έγραψε το όνομά του με… χρυσά γράμματα στις σελίδες του ποδοσφαίρου, αφού η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι η πλέον πολυδάπανη στην ιστορία του αθλήματος.
 
Η “βασίλισσα” έβγαλε από τα ταμεία της 85 εκ. λίρες, πέντε περισσότερα από όσα έδωσε για να κάνει δικό της τον Κριστιάνο Ρονάλντο πριν από τέσσερα χρόνια.
 
Ας δούμε, ας θυμηθούμε και ας μάθουμε αυτούς που έσπασαν το… φράγμα της ποδοσφαιρικής λογικής της εκάστοτε εποχής, γράφοντας τη δική τους ιστορία στο κεφάλαιο “Η πιο ακριβή μεταγραφή”…
 
Ντέιβιντ Τζακ
Εκτός ότι είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκόραρε στο κανονικό Γουέμπλεϊ, είναι και ο πρώτος για τον οποίο τα λεφτά που δόθηκαν σε λίρες έφταναν τα πέντε ψηφία. Συγκεκριμένα η Αρσεναλ έδωσε 10.890 λίρες για να τον αποκτήσει από την Μπόλτον.
 
Λουίς Σουάρες
Το 1961 η Ιντερ έγινε η πρώτη ομάδα που έβγαλε από τα ταμεία της 6ψήφιο ποσό για να αγοράσει τα δικαιώματα ποδοσφαιριστή. Συγκεκριμένα, ο Λουίς Σουάρες μετακόμισε από την Μπαρτσελόνα στην ιταλική ομάδα για 142.000 λίρες.
 
Τζιουσέπε Σαβόλντι
Το 1975 η Νάπολι για τα. πόδια του Σαβόλντι δαπανά 1,2 εκ λίρες και γίνεται η πρώτη ομάδα που ξεπερνά το εκατομμύριο για να αγοράσει έναν ποδοσφαιριστή.
 
Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα
Για πολλούς είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και αυτό το είχαν διακρίνει από νωρίς Μπαρτσελόνα και Νάπολι. Οι Καταλανοί είχαν σπάσει το ρεκόρ αποκτώντας τον με 5 εκατομμύρια λίρες το 1982 από την Μπόκα, ωστόσο δύο χρόνια αργότερα η Νάπολι τάραξε και πάλι τα νερά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου δίνοντας 6,9 εκ. λίρες για τον άνθρωπο που την οδήγησε σε 2 κατακτήσεις πρωταθλημάτων, ένα κύπελλο Ιταλίας και ένα ΟΥΕΦΑ.
 
Ζαν-Πιερ Παπέν

Οι Ιταλοί συνεχίζουν να γράφουν ιστορία με τα χρήματα που ρίχνουν στην αγορά του ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Μίλαν, η οποία έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε το ποσό για μία μεταγγραφή στα οκτώ ψηφία. Οι «ροσονέρι» το 1992 έδωσαν 10 εκ. λίρες στη Μαρσέιγ για τον Παπέν.
 
Αλαν Σίρερ
Μετά από ένα εντυπωσιακό Euro96 ο Σίρερ «ανάγκασε» την ομάδα της πόλη του να αδειάσει τα ταμεία της για να τον αποκτήσει από την Μπλάκμπερν. Η Νιουκάστλ έδωσε 15 εκ. λίρες για να πάρει τον Αγγλο
 
Ντενίλσον
Η Μπέτις το 1998 τινάζει την μπάνκα, αλλά οι άνθρωποι της μάλλον «κλαίνε» τα χρήματα που έδωσαν στη Σάο Πάουλο για τον Ντενίλσον. Ο Βραζιλιάνος, που πέρασε και από το ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Καβάλας, έγινε ο πρώτος παίκτης για τον οποίο δαπανήθηκαν πάνω από 20 εκ. λίρες.
 
Κριστιάν Βιέρι
Την επόμενη σεζόν (1999) το ρεκόρ του Ντενίλσον περνάει στο παρελθόν, αφού η Ιντερ έδωσε στη Λάτσιο 32 εκ. λίρες για να αγοράσει τα δικαιώματα του Κριστιάν Βιέρι.
 
Ζινεντίν Ζιντάν
Η συνέχεια ανήκει τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία στα τελευταία 12 χρόνια σπάει τα δικά της ρεκόρ. Η αρχή έγινε το 2001 με τον Ζιντάν να γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής, για τον οποίο τα χρήματα που δόθηκαν ξεπερνούν τα 40 εκ. λίρες
 
Κακά
Το 2009 ο Κακά πέρασε στην ιστορία για λίγες βδομάδες. Η Ρεάλ Μαδρίτης γίνεται η πρώτη ομάδα που βγάζει από τα ταμεία της ποσό πάνω από τα 50 εκ. λίρες. Συγκεκριμένα, χρειάστηκαν 56 εκ λίρες για να ανάψει η Μίλαν το «πράσινο φως» για την παραχώρηση του Βραζιλιάνου. Ο Κακά μετά από τέσσερα χρόνια πήρε την αντίθετη κατεύθυνση με τους Ιταλούς να ξοδεύουν χρήματα μόνο για τα εισιτήρια του 31χρονου.
 
Κριστιάνο Ρονάλντο
Λίγες βδομάδες αργότερα από την απόκτηση του Κακά, η Ρεάλ Μαδρίτης κάνει δικό της τον Κριστιάνο Ρονάλντο δίνοντας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 80 εκ. λίρες. Πλέον το ρεκόρ ανήκει στον Μπέιλ με 85 εκ. λίρες…