Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έβαλε δύσκολα στην Μπαρτσελόνα, αλλά ο Νεϊμάρ κατάφερε στο τέλος να λύσει το "Γόρδιο δεσμό" και να χαρίσει στους Καταλανούς τους τρεις βαθμούς της νίκης (2-0).

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έβαλε δύσκολα στην Μπαρτσελόνα, αλλά ο Νεϊμάρ κατάφερε στο τέλος να λύσει το “Γόρδιο δεσμό” και να χαρίσει στους Καταλανούς τους τρεις βαθμούς της νίκης (2-0). 

Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε ήταν ανώτεροι, αλλά μέχρι το 79′ δεν είχαν καταφέρει να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Αυτό οφείλεται στην καλή αμυντική λειτουργία της Μπιλμπάο, η οποία κυκλοφορούσε ωραία την μπάλα μέσα στο Καμπ Νου. 

Η είσοδος του Νεϊμάρ στο ματς βοήθησε τους γηπεδούχους. Ο Μέσι στο 79′ έβγαλε μόνο του τον Βραζιλιάνο με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και ο τελευταίος με έξοχο πλασέ άνοιξε το σκορ. Οι δυο τους συνδυάστηκαν άψογα και τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Νεϊμάρ να βρίσκει και πάλι δίχτυα διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-0. 

Η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια και έμεινε μόνη πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα. Αντίθετα η Μπιλμπάο γνώρισε τη δεύτερη της ήττα και έμεινε στους τρεις βαθμούς.