Η Μπιλμπάο επικράτησε άνετα με 3-1 της Εσπανιόλ στο «Σαν Μαμές», βάζοντας τέλος στο κακό σερί που είχε με την ομάδα της Βαρκελώνης.

Η Μπιλμπάο επικράτησε άνετα με 3-1 της Εσπανιόλ στο «Σαν Μαμές», βάζοντας τέλος στο κακό σερί που είχε με την ομάδα της Βαρκελώνης. Η Αθλέτικ είχε να νικήσει την Εσπανιόλ είτε εντός, είτε εκτός έδρας από τον Δεκέμβριο του 2010.


Αντούριθ (29′) και Βιγκέρα (44′) απλοποίησαν τα πράγματα για τους Βάσκους από το ημίχρονο, ενώ ο Ιτουράσπε στο 78′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και σφράγισε τη νίκη και τη συνέχεια της βαθμολογικής αναρρίχησης της ομάδας του στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Σάντσεθ στο 84′.


Μπιλμπάο (Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Μπαλενθιάγκα, Ετσέιτα, Λαπόρτε, Σουσαέτα (69′ Μπενιάτ), Ιτουράσπε, Μίκελ Ρίκο, Αντούριθ (82′ Σαν Χοσέ), Μουνιαΐν (89′ Ουνάι Λόπεθ), Βιγκέρα, Ντε Μάρκος


Εσπανιόλ (Σέρχιο): Κίκο Κασίγια, Κολότο, Χουάν Φουέντες, Χάβι Λόπεθ (68′ Αρμπίγια), Γκονθάλεθ, Σάντσεθ, Άμπραχαμ (56′ Σάλβα Σεβίγια), Κάνιας, Βάθκεθ (56′ Καϊσέδο), Γκαρθία, Στουάνι