Ο Μαρκ Γκουιού έγινε… διάσημος μέσα σε μια μέρα λυτρώνοντας την Μπαρτσελόνα με το γκολ νίκης απέναντι στην Μπιλμπάο μόλις 34’’ από τη στιγμή που πέρασε ως αλλαγή.

Όλοι όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο, όταν ήμασταν μικροί, έχουμε ονειρευτεί παίζοντας για την Μπαρτσελόνα, την Ρεάλ, την Γιουβέντους, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να σκοράρουμε και να χαρίζουμε νίκες και τίτλους με τις φανέλες αυτών των γιγάντων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Για κάποια παιδιά αυτά τα όνειρα ενίοτε γίνονται και πραγματικότητα.

Ντεμπούτο βγαλμένο από τις… ονειρώξεις κάθε μικρού παιδιού που κλωτσά μια μπάλα λοιπόν, έκανε ο Μαρκ Γκουιού.

Το βράδυ της 22ας Οκτωβρίου στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, τα πράγματα για την Μπαρτσελόνα ήταν δύσκολα κόντρα στην Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαρβέρδε.

Ο 17χρονος Μαρκ Γκουιού, στο 79’ πέρασε αλλαγή, ως μια έσχατη λύση από την άκρη του πάγκου, προκειμένου να αναζητήσει η Μπαρτσελόνα το γκολ της νίκης απέναντι στην Μπιλμπάο. Και… 34 δευτερόλεπτα μετά το πέρασμά του στον αγωνιστικό χώρο, στην παρθενική του επίσημη εμφάνιση, σημείωσε το γκολ που έμελλε να είναι αυτό της νίκης με υπέροχο πλασέ.

Ο μικρός ήταν δικαιολογημένα εκστασιασμένος. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Μου έχει κοπεί η ανάσα. Απολαμβάνω τη στιγμή. Είναι απίστευτο. Όλη μου τη ζωή δουλεύω για μια ευκαιρία σαν κι αυτή και μου ήρθε», τόνισε,  ενώ η κάμερα έπιασε την οικογένειά του να κλαίει με λυγμούς βλέποντας το όνειρο του πιτσιρικά να γίνεται πραγματικότητα.

Ένας μικρός ήρωας γεννημένος στις 4 Ιανουαρίου του 2006 στην πόλη Γκρανολιές της Καταλονίας, έκανε το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα.

Ο Ντέκο, νέος διευθυντής ποδοσφαίρου του κλαμπ, θεωρεί πως είναι ό,τι καλύτερο έχει αναδείξει η Masia στη θέση του σέντερ φορ εδώ και χρόνια.

Με μπόι 1.87, στην ανάπτυξη ακόμη έχει όλο το μέλλον δικό του.