Οκτώ μήνες φυλάκιση σε τρεις για την ρατσιστική επίθεση στον Βίνι

Τρεις οπαδοί της Βαλένθια καταδικάστηκαν σε οκτάμηνη φυλάκιση για ρατσιστική επίθεση στον Βινι της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στις 21 Μαΐου του 2023 η Βαλένθια υποδέχτηκε την Ρεάλ Μαδρίτης στο Μεστάγια. Κατά την διάρκεια του αγώνα ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης κατήγγειλε στον διαιτητή της αναμέτρησης ρατσιστική επίθεση από την κερκίδα. Το ματς διεκόπη για αρκετά λεπτά. Ο Βίνι μάλιστα υπέδειξε έναν στην κερκίδα ενώ το βράδυ η Λίγκα ενημέρωσε ότι τρεις οπαδοί της Βαλένθια συνελήφθησαν για το γεγονός.

Έναν χρόνο μετά οι τρεις καταδικάστηκαν σε οκτάμηνη φυλάκιση για την επίθεση στον Βίνι.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ισπανικού ποδοσφαίρου που υπάρχει τιμωρία για τέτοια επίθεση και φυσικά πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή. Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι τρεις κατηγορούμενοι διάβασαν μια επιστολή με την οποία ζητούσαν συγχώρεση από τον Βίνι, την Λιγκα και την Ρεάλ Μαδρίτης αναγνωρίζοντας την μάχη που δίνει η Λίγκα ενάντια στον ρατσισμό.

“Η καταδική αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για την μάχη ενάντια στον ρατσισμό. Αποκαθιστά σε κάποιο βαθμό τα όσα υπέφερε ο Βίνι Ζούνιορ και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους πάνε πλέον στο γήπεδο για να επιτεθούν ρατσιστικά σε κάποιον. Να ξέρουν πλέον ότι η La Liga θα τους εντοπίσει, θα τους αναφέρει και θα υπάρξουν ποινικές συνέπειες για αυτούς” δήλωσε ο πρόεδρος της Λίγκας, Χαβιέρ Τεμπάς.

Εκτός από την οκτάμηνη φυλάκιση για την οποία απομένει το τυπικό ΟΚ του δικαστή της υπόθεσης, στους τρεις κατηγορούμενους αφαιρείται και το δικαίωμα εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για περαιτέρω δύο χρόνια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.