Χάνζι Φλικ: Ετοιμάζει τους νέους… Γιαμάλ! (vid)

Ο «θρύλος» της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάντεθ δεν έφυγε με τις καλύτερες συνθήκες από την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα.

Ενώ φαινόταν ότι θα παραμείνει και την επόμενη σεζόν στους «μπλαουγκράνα», κάποιες δηλώσεις του ότι η κακή οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα θα καθιστούσε σχεδόν αδύνατο να ανταγωνιστεί τη Ρεάλ Μαδρίτης και τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες στο «κυνήγι» του Champions League, οδήγησαν τον Τζοάν Λαπόρτα στην απόφαση, να τον απομακρύνει από τον πάγκο της ομάδας.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο έκλεισε, με τον Τσάβι να κατακτάει ένα πρωτάθλημα Ισπανίας (2022-23), αλλά να αποτυγχάνει παταγωδώς στην Ευρώπη. Άφησε πάντως σημαντικό έργο, κυρίως με την προώθηση πολλών νεαρών παικτών από τη Masia.
To νέο κεφάλαιο λέγεται Χάνζι Φλικ. Ο 59χρονος τεχνικός είχε γράψει ιστορία με τη Μπάγερν, καθώς έφτασε σε ένα σπουδαίο επίτευγμα, κατακτώντας και τα έξι τρόπαια που διεκδίκησε σε μία σεζόν (2019/20), κάτι που είχε καταφέρει ξανά μόνο η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα, το 2009. Ακολούθησε η διετής παρουσία του στην Εθνική Γερμανίας και τώρα καλείται να οδηγήσει ξανά στο δρόμο των επιτυχιών τη Μπαρτσελόνα.

Η «πολιτική» του δεν φαίνεται να διαφέρει και πολύ από τον προκάτοχο του, κυρίως στο σχέδιο για την προώθηση νέων ταλαντούχων παικτών στην πρώτη ομάδα. Καθώς περιμένει την άφιξη των διεθνών παικτών αργότερα, ο Χάνζι Φλικ έχει αυξήσει την ένταση των προπονήσεων για να εξασφαλίσει ότι η ομάδα του θα είναι σε άριστη φυσική κατάσταση για την περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν.
Τα νεαρά ταλέντα Νόα Ντάρβιτς και Αλέξις Ολμέδο έχουν εντυπωσιάσει τον νέο προπονητή της Μπαρτσελόνα, κατά τη διάρκεια των αρχικών προπονήσεων τους. Αυτό σηματοδοτεί μια συναρπαστική εξέλιξη, καθώς η Μπαρτσελόνα προετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν.

ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ
Το καλοκαίρι του 2023, η Μπαρτσελόνα έβγαλε περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της για να αποκτήσει τον Νόα Γιάνις Ντάρβιτς. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του 17χρονου με την ομάδα νέων, τράβηξαν την προσοχή του Φλικ και του προπονητικού του επιτελείου, καθώς ένας από τους βοηθούς του, ο Βέστερμαντον γνώριζε από τις μικρές Εθνικές ομάδες της Γερμανίας.
Ο Ντάρβιτς περιγράφεται από τα ισπανικά μέσα, ως ένας δημιουργικός και τεχνικά προικισμένος παίκτης, ικανός ντριμπλέρ, με καλή πάσα και ιδιαίτερα ταχύς, αγωνιζόμενος κυρίως ως επιθετικός μέσος.

ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΥΓΙΟΛ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ;
Ο 18χρονος Αλέξις Ολμέδο, γεννημένος στη Βαρκελώνη, βρίσκεται στους «μπλαουγκράνα» από τα επτά του χρόνια. Πήρε μία πρώτη γεύση από την πρώτη ομάδα, πριν από περίπου τέσσερις μήνες, όταν ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι τον κάλεσε να προπονηθεί με τους «μεγάλους».
Το ότι συμπεριλαμβάνεται σε αυτές τις πρώτες προπονήσεις υπό τον Φλικ, δείχνει ότι βρίσκεται στο «ραντάρ» του νέου προπονητικού επιτελείου και θα μπορούσε ενδεχομένως να παίξει ρόλο στην επερχόμενη σεζόν. Η συμπερίληψη νεαρών παικτών όπως ο Ντάρβιτς και ο Ολμέδο σε αυτές τις προπονήσεις, υποδηλώνει ότι ο Γερμανός τεχνικός επιθυμεί να ενσωματώσει νέα ταλέντα στην ομάδα, ώστε να προσδώσει νέα δυναμική και ενέργεια στην ομάδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.