Για πρώτη φορά μετά από 11 σεζόν, η Ατλέτικο Μαδρίτης τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας και έμεινε πολύ μακριά από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, το οποίο έχει κατακτήσει δύο φορές μέσα σε αυτό το διάστημα.

Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο, οπότε η πίεση για τους «Colchoneros» προκειμένου να επιστρέψουν στο δρόμο των επιτυχιών, είναι πολύ μεγάλη. Μετά τη φυγή του Άλβαρο Μοράτα (Μίλαν) και του Μέμφις Ντεπάι (έμεινε ελεύθερος), η Ατλέτικο έχει κινήσει γη και ουρανό, προκειμένου να αποκτήσει έναν καλό κεντρικό επιθετικό.

Το όνομα που ακούγεται όλο και περισσότερο τις τελευταίες ώρες, είναι αυτό του Αρτέμ Ντόβμπικ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ειδικός στις μεταγραφές Ματέο Μορέτο: «Η Ατλέτικο επιταχύνει για την απόκτηση του Αρτέμ Ντόβμπικ. Η συμφωνία με τη Τζιρόνα είναι πολύ κοντά».
Στην πρώτη του περίοδο στο ισπανικό ποδόσφαιρο, ξεχώρισε σε μεγάλο βαθμό, ηγήθηκε της επίθεσης της Τζιρόνα στην ιστορική σεζόν της καταλανικής ομάδας, η οποία τερμάτισε στη 3η θέση με 81 βαθμούς, παίρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα εισιτήριο για το Champions League.. Ο 27χρονος επιθετικός, έγινε έτσι ο πρώτος Ουκρανός που κατακτάει το «Pichichi Trophy». Ήταν η πρώτη φορά που το βραβείο του πρώτου σκόρερ της La Liga κατακτούσε παίκτης εκτός Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης μετά από 15 χρόνια, από τότε που το έκανε ο Ντιέγκο Φορλάν με την Ατλέτικο Μαδρίτης, την περίοδο 2008-09.

Συνολικά, ήταν μια αποκάλυψη για τους Καταλανούς, καταγράφοντας 24 γκολ και οκτώ ασίστ σε 36 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, μόνο ο Χάρι Κέιν (44), ο Κιλιάν Εμπαπέ (34) και ο Κόουλ Πάλμερ (33) είχαν περισσότερες άμεσες συμμετοχές σε γκολ από τον Ντόβμπικ (32) στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της περιόδου 2023-24.

Ο Ουκρανός λοιπόν έχει επιλεγεί από τον Ντιέγκο Σιμεόνε, να αντικαταστήσει τον Άλβαρο Μοράτα. Όπως αναφέρει η «Sport», οι Μαδριλένοι είχαν πιέσει τον Ουκρανό επιθετικό τις τελευταίες ημέρες και τελικά πήραν το «πράσινο φως» του παίκτη,
Μάλιστα, ο Ντόβμπικ έχει ήδη πει στους ανθρώπους της Τζιρόνα ότι θέλει να «μετακομίσει» στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ώστε οι δύο σύλλογοι να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό τις διαπραγματεύσεις, με στόχο να ενταχθεί στην προετοιμασία των «Colchoneros».

Η Τζιρόνα έχει συμβιβαστεί με τη ρήτρα των 40 εκατομμυρίων ευρώ του Ουκρανού επιθετικού της για να τον αφήσει να φύγει, κάτι στο οποίο η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είναι διατεθειμένη να συμφωνήσει, καθώς θέλει μέρος των 40 εκατομμυρίων ευρώ να καταβληθεί σε δόσεις. Σύμφωνα με την προαναφερθείσα πηγή, η πρόταση της Ατλέτικο προς την καταλανική ομάδα θα είναι μεταξύ 30 και 35 εκατομμυρίων ευρώ συν κάποιες δόσεις, για να φτάσει το ποσό στα 40 εκατομμύρια ευρώ που ζητάει η Τζιρόνα.

Κατέχει ήδη το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής της Τζιρόνα, μετά τη μετακίνηση του από την Ντνίπρο το περασμένο καλοκαίρι και δεν θα αποτελούσε έκπληξη, αν γινόταν και η μεγαλύτερη πώληση όλων των εποχών για τον καταλανικό σύλλογο…