Ρεάλ Μαδρίτης: Έξαλλος ο δήμαρχος με τον Βινίσιους

Ο Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ-Αλμέιδα ζήτησε από τον Βινίσιους Τζούνιορ να ανακαλέσει τα όσα είπε για τους Ισπανούς φιλάθλους.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης υποστήριξε πως το πρόβλημα του ρατσισμού στα ισπανικά γήπεδα μεγαλώνει και πως η παγκόσμια ομοσπονδία θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να πάρει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 από τη χώρα. Ο Βινίσιους τόνισε πως αν δε σταματήσουν τα ρατσιστικά φαινόμενα, αυτός θα είναι ο μόνος δρόμος. Ο δήμαρχος της Μαδρίτης αντέδρασε από την πλευρά του και ζήτησε από τον Βραζιλιάνο παίκτη να ανακαλέσει.

Ο Μαρτίνεθ-Αλμέιδα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχουν ρατσιστικά επεισόδια στην κοινωνία και ότι πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να εξαλείψουμε αυτά τα ρατσιστικά επεισόδια. Αλλά είναι βαθιά άδικο για την Ισπανία και, ιδιαίτερα για τη Μαδρίτη, να λέμε ότι είμαστε μια ρατσιστική κοινωνία και, επιπλέον, να θέτει σε κίνδυνο τον εορτασμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030. Σας ζητώ να το διορθώσετε, πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη, γνωρίζοντας ότι όταν υπάρξει ένα ρατσιστικό επεισόδιο θα μας έχετε όλους δίπλα, αλλά δε θα μας έχετε όλους στο πλευρό σας όταν λέτε ότι είμαστε ρατσιστές γιατί αυτό δεν είναι αλήθεια, πρέπει να το διορθώσετε».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Το να είσαι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει λάθος και αυτή τη φορά έκανε λάθος. Ο Βινίσιους έχει τη συντριπτική πλειοψηφία της ισπανικής κοινωνίας στο πλευρό του για την καταπολέμηση του ρατσισμού, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε δίπλα του όταν αποκαλεί σχεδόν ολόκληρη την ισπανική κοινωνία και ιδιαίτερα την κοινωνία της Μαδρίτης ρατσιστές, γιατί δεν μπορώ να το δεχτώ. Θα πρέπει να τονίσετε ότι ζείτε σε μια από τις πιο ανοιχτές, πιο φιλόξενες και ποικιλόμορφες πόλεις στον κόσμο. Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει την πόλη της Μαδρίτης, είναι ότι κανείς δε ρωτάται από πού προέρχεται. Εδώ κανείς δεν αποκλείεται. Το γεγονός ότι  έχει υποστεί κάποια λυπηρά επεισόδια δεν τον δικαιολογεί να αποκαλεί σχεδόν ολόκληρη την ισπανική κοινωνία ρατσιστική και να λέει ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 δεν πρέπει να διεξαχθεί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.