Ο Τόνι Κρόος αποκάλυψε το παρασκήνιο της μεταγραφής του στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2014.

Ο Γερμανός μέσος είχε βρεθεί κοντά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως οι συζητήσεις των δυο πλευρών δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Αιτία ήταν η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία των «κόκκινων διαβόλων», καθώς ο Ντέιβιντ Μόγιες είχε αποχωρήσει και στη θέση του είχε προσληφθεί ο Λουίς Φαν Χάαλ. Η Ρεάλ Μαδρίτης εκμεταλλεύτηκε το συγκεκριμένο γεγονός και με συνοπτικές διαδικασίες έκανε δικό της τον Κρόος.

Ο Κρόος δήλωσε: «Το 2014, πριν υπογράψω με τη Ρεάλ Μαδρίτης, είχα ήδη συμφωνήσει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτό θα ήταν μια μετακίνηση από την Μπάγερν στη Γιουνάιτεντ. Αλλά τότε έδιωξαν τον Ντέιβιντ Μόγιες, με τον οποίο καθόμουν ακόμα στον καναπέ μου στο Μόναχο και προσέλαβαν τον Λουίς Φαν Χάαλ. Τότε και οι δύο αρνηθήκαμε με ευχαριστίες».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Καθώς οι συζητήσεις με τη Γιουνάιτεντ κατέρρευσαν, η Ρεάλ Μαδρίτης εκμεταλλεύτηκε πλήρως την κατάσταση. Η γοητεία του “Σαντιάγο Μπερναμπέου”, σε συνδυασμό με την ηγεσία του Κάρλο Αντσελότι, τον οδήγησαν στην ισπανική πρωτεύουσα, όπου θα έγραφε ένα από τα πιο επιτυχημένα κεφάλαια στην ιστορία του συλλόγου. Ξεκίνησε το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Αντσελότι ήρθε σε επαφή και αυτό ήταν όλο».