Με οκτώ νίκες στα πρώτα εννέα παιχνίδια στη La Liga, η Μπαρτσελόνα είναι αυτή τη στιγμή από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη.

Με ένα καλοδουλεμένο και καλοστημένο σύστημα, η Μπαρτσελόνα του Χάνζι Φλικ λειτουργεί περισσότερο σαν μηχανή παρά σαν ομάδα ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Για τον Γερμανό προπονητή, η συνέπεια η συγκέντρωση είναι τα «κλειδιά» της επιτυχίας.
Έτσι ο Χάνσι Φλικ είναι σε θέση να διασφαλίσει ότι αυτή η ομάδα της Μπαρτσελόνα είναι ικανή να εκτελέσει μερικές από τις πιο επικίνδυνες εντολές και τακτικές του. Η πιο προφανής και αποτελεσματική από αυτές, όπως επισημαίνει η Mundo Deportivo, είναι αναμφισβήτητα το οφσάιντ-παγίδα που παίζει η ομάδα του.
Για να καταλάβουμε πραγματικά πόσο επιδραστική είναι αυτή η τακτική στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα, μια στατιστική μπορεί να βοηθήσει να προσδιορίσουμε καλύτερα την αξία της. Σε όλα τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, παραμένει η ομάδα που έχει «παγιδεύσει» με επιτυχία τους αντιπάλους της σε θέση οφσάιντ, στις περισσότερες περιπτώσεις.

Στατιστικά μιλώντας, η Μπαρτσελόνα έχει συγκεντρώσει συνολικά 75 οφσάιντ που έχουν δοθεί υπέρ της σε όλες τις διοργανώσεις, τη φετινή σεζόν. Μόνο μέσα στη La Liga, ο αριθμός αυτός ανέρχεται στον εντυπωσιακό αριθμό των 62 οφσάιντ, μια τιμή που είναι ακριβώς διπλάσια από τα 31 οφσάιντ της δεύτερης Μπράιτον στην Premier League!

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Μαρκ Κασαδό, η συγκεκριμένη τακτική είναι κάτι που η ομάδα δουλεύει εκτενώς στις προπονήσεις. Αν και ο σύλλογος κατανοεί ότι πρόκειται για μια στρατηγική υψηλού κινδύνου, εξακολουθεί να είναι αυτή που προτιμά ο Χάνσι Φλικ και η ανταμοιβή που έχει απολαύσει η ομάδα μέχρι στιγμής χάρη σε αυτήν, άξιζε τελικά τον κόπο…