Σ’ ένα παιχνίδι με τρομερά νεύρα, η Μπέτις κατάφερε να φύγει νικήτρια από το Ελ Σαντάρ της Παμπλόνα και να φτάσει στον πίνακα της βαθμολογίας την αντίπαλό της με 15β. Η ομάδα του Πελεγκρίνι επικράτησε της Οσασούνα με 2-1 χάρη στο γκολ ενός πρώην ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων, τον Τσίμι Άβιλα.

Η Μπέτις κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό χάρη στο πλασέ σε σχεδόν κενή εστία από τον Βίτορ Ρόκε, ύστερα από πολύ ωραία προσπάθεια του Ρουιμπάλ, από τα δεξιά, στο γήρισμα του οποίο τρεις αμυντικοί πήγαν στον Μπακαμπού, η μπάλα πέρασε πίσω τους και ο επερχόμενος Ρόκε την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 24′ και στο 25′ η Μπέτις άγγιξε το γκολ αρχικά με τον Ρόκε το τακουνάκι του οποίου έβγαλε πάνω στη γραμμή ο Κατένα, ενώ στη συνέχεια ο Σέρτζιο Ερέρα έκανε δύσκολη απόκρουση στο σουτ του Μπεγερίν.

Στο 30 και στο 45 η Οσασούνα έκανε τις δικές της ευκαιρίες με τους Αϊμάρ και Μπούντιμιρ χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει.

Ένα γκολ, όμως, που τελικά ήρθε στο 59ο λεπτό με τον Τόρο από απόσταση… αναπνοής με πλασέ σε κενή εστία, αλλά η χαρά κράτησε 14 λεπτά, καθώς ο πρώην ποδοσφαιριστής της Οσασούνα και πλέον της Μπέτις Τσίμι Άβιλα κατάφερε με προβολή να κάνει το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Άξια αναφοράς η αποβολή, με απευθείας κόκκινη κάρτα, κατόπιν παρέμβασης του VAR, για τον Ρατάν, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 88′ και αποβλήθηκσε στο 90+4 για πολύ σκληρό μαρκάρισμα με τις τάπες σε αντίπαλό του.