Το παιδί θαύμα της Μπαρτσελόνα έχει «τρελάνει» τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με τα κατορθώματα του και ακόμη και ο σπουδαίος Ριβάλντο έσπευσε να τον αποθεώσει.

Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Mundo Deportivo υποκλίθηκε στον Λαμίν Γιαμάλ, ενώ αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του Τσάβι από τη Μπαρτσελόνα.

«Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ο Τσάβι πήρε το πρωτάθλημα στην πρώτη του σεζόν. Είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα όταν έφτασε στην Μπαρτσελόνα, όχι αγωνιστικά, αλλά εξωαγωνιστικά.

Τώρα τα πράγματα αλλάζουν κι αυτό είναι καλό για τον προπονητή. Ο Τσάβι έκανε καλή δουλειά και ποιος ξέρει αν θα επιστρέψει ποτέ.

Μόλις ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής, για μένα έκανε καλή δουλειά. Έχει αντικατασταθεί από έναν καλό προπονητή επίσης, που έχει εμπειρία. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος και να κερδίζει τίτλους.

Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη με τον σύλλογο, αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν. Σίγουρα θα βρει σύντομα μια ομάδα και ελπίζω να επιστρέψει και να κάνει τη Μπαρτσελόνα ξανά πρωταθλήτρια στο μέλλον», δήλωσε αρχικά ο Ριβάλντο και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Γιαμάλ:

«Ο Λαμίν είναι σπουδαίος παίκτης, έχει τα προσόντα ενός πολύ έμπειρου παίκτη. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που απολαμβάνει το ποδόσφαιρο και κάνει τους φιλάθλους να το απολαμβάνουν.

Έχει ήδη κατακτήσει το Euro, κάνει καλή δουλειά στον σύλλογο και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα.

Όταν βλέπεις έναν παίκτη σαν τον Λαμίν να κάνει αυτό που κάνει στα 17 του, η αναφορά είναι ο Μέσι. Δεν είναι καλό να κάνουμε συγκρίσεις, ειδικά με τον Μέσι, που είναι κάποιος που έχει κατακτήσει τα πάντα με την Μπαρτσελόνα.

Πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να μπορέσεις να φτάσεις σ’ ένα σημείο που θα σε συγκρίνουν με τον Μέσι. Ο χρόνος θα δείξει αν μπορεί να φτάσει στο επίπεδο του Μέσι.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είναι ένας παίκτης που αγαπώ, θα πάει μακριά γιατί έχει ποιότητα κι παίζει με χαρά. Κάνει τη διαφορά σε ένα ποδόσφαιρο που σήμερα είναι πολύ πιο τακτικό.

Τα κάνει όλα καλά: ξέρει να ντριμπλάρει καλά, να σουτάρει, να κάνει το διάλειμμα… οποιοσδήποτε προπονητής θα χαιρόταν να τον έχει στην ομάδα του.»