Ο Ερνέστο Βαλβέρδε εμφανίστηκε απόλυτα ευχαριστημένος με τη νίκη 1-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο επί της Ρεάλ Μαδρίτης, τονίζοντας πως η ομάδα του δεν πιέστηκε αρκετά.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε εμφανίστηκε απόλυτα ευχαριστημένος με τη νίκη 1-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο επί της Ρεάλ Μαδρίτης, τονίζοντας πως η ομάδα του δεν πιέστηκε αρκετά. Ο τεχνικός των Βάσκων υπογράμμισε πως οι παίκτες του κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση, που τους άσκησαν οι «μερένχες», ενώ αναφέρθηκε και στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας κόντρα στη Μπαρτσελόνα, υπογραμμίζοντας πως και εκεί η ομάδα του δε θα είναι το φαβορί.


Αρχικά, ο Βαλβέρδε τόνισε: «Ήταν ένα δύσκολο ματς, γιατί απέναντί μας είχαμε μία ομάδα τοπ επιπέδου που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Πετύχαμε το γκολ και ξέραμε ότι από εκείνο το σημείο και μετά θα πρέπει να υποφέρουμε. Δεν είχαν όμως και πολλές ευκαιρίες».


Όσον αφορά στον Άριτς Αντούριθ, ο οποίος σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ο Βαλβέρδε τόνισε: «Είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στο πρωτάθλημα. Έπρεπε να εκμεταλλευτούμε τις περιοχές που είναι αποτελεσματικός. Τον ψάξαμε και όταν είναι καλά, είμαστε κι εμείς καλά».


Τέλος, τόνισε για τον επικείμενο τελικό του κυπέλλου με τη Μπαρτσελόνα: «Δεν ήμασταν φαβορί σήμερα και δεν θα είμαστε φαβορί ούτε στον τελικό. Αλλά υπάρχουν 90 λεπτά στη διάθεσή μας. Έχουμε λιγότερες επιλογές από τους αντιπάλους μας, αλλά πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας».