Η Μπαρτσελόνα συνέχισε τον περίπατο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, συντρίβοντας με 6-0 τη Χετάφε στο «Καμπ Νόου», με τον Λιονέλ Μέσι να δίνει άλλη μία εκπληκτική παράσταση.

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε τον περίπατο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, συντρίβοντας με 6-0 τη Χετάφε στο «Καμπ Νόου», με τον Λιονέλ Μέσι να δίνει άλλη μία εκπληκτική παράσταση.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ πέτυχε ένα γκολ και είχε συμμετοχή σε άλλα τέσσερα των Καταλανών, με μοναδικό ψεγάδι στο απόγευμά του ένα χαμένο πέναλτι.

Ο Λουίς Ενρίκε ξεκούρασε τον Λουίς Σουάρες εν’ όψει Άρσεναλ, όμως αυτό δεν πτόησε τους Καταλανούς, που άνοιξαν το σκορ στο 8′, όταν Μέσι και Άλμπα συνδυάστηκαν, ο δεύτερος έκανε σέντρα και ο Ροντρίγκες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στην προσπάθεια να αποκρούσει.

Στο 11′ ο Νεϊμάρ κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Βελάσκες, όμως ο τερματοφύλακας Γουάιτα απόκρουσε την εκτέλεση του Μέσι από τα 11 βήματα. Ο Αργεντινός έχει σκοράρει μόλις σε 4 από τις 8 εκτελέσεις που έχει αναλάβει φέτος, ενώ η Μπαρτσελόνα έχει συνολικά 10 εύστοχα πέναλτι στα 20! Επίσης, ο Μέσι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Μπαρτσελόνα που χάνει συνολικά 8 πέναλτι και η ομάδα του η πρώτη που έχει αστοχήσει οκτώ φορές από τη «βούλα» σε μία σεζόν ισπανικού πρωταθλήματος.

Στο 19′ πάντως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ελπίδα όταν ο Μέσι έκανε σουτ, ο Ελ Χανταντί πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και έκανε το 2-0, με το έκτο του γκολ στις ισάριθμες τελευταίες συμμετοχές του.

Στο 32′ ο Μέσι έδωσε στο πιάτο το 3-0 για τον Νεϊμάρ, ενώ στο 40′ ήταν η σειρά του Αργεντινού να σκοράρει για το 4-0.

Στο 51′ ο Νεϊμάρ έκανε το 5-0 μετά από άλλη μία ασίστ του Μέσι (πρώτη φορά τρεις σε ένα ματς ισπανικού πρωταθλήματος!), ενώ στο 57′ ο Τουράν με ακροβατικό τρόπο έκανε το 6-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Η σημερινή ήταν η 15η φετινή φορά που η Μπαρτσελόνα πετυχαίνει από τέσσερα γκολ και πάνω, δηλαδή στο 35% των αγώνων της!

Πλέον οι Καταλανοί είναι 11 πόντους μπροστά από τη δεύτερη Ατλέτικο που παίζει αργότερα το Σάββατο.

Τα αποτελέσματα (29η Αγωνιστική):

Παρασκευή

Μάλαγα – Χιχόν 1-0 
(25′ Χουάνπι)

Σάββατο

Μπαρτσελόνα – Χετάφε 6-0
(8′ αυτ. Ροντρίγκες, 19′ Ελ Χανταντί, 32′, 51′ Νεϊμάρ, 40′ Μέσι, 57′ Τουράν)

Θέλτα – Ρεάλ Σοσιεδάδ
Ατλέτικο Μ. – Λα Κορούνια
Ράγιο Βαγιεκάνο – Έιμπαρ

Κυριακή

Λεβάντε – Βαλένθια
Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ
Μπιλμπάο – Μπέτις
Λας Πάλμας – Ρεάλ Μ.

Δευτέρα

Γρανάδα – Εσπανιόλ