Η Μπαρτσελόνα «ζει» τη Βαρκελώνη

Τον οικονομικό αντίκτυπο των δραστηριοτήτων της Μπαρτσελόνα όσον αφορά την πόλη της Βαρκελώνης παρουσίασε σε μελέτη της η Deloitte.

Τον οικονομικό αντίκτυπο των δραστηριοτήτων της Μπαρτσελόνα όσον αφορά την πόλη της Βαρκελώνης παρουσίασε σε μελέτη της η Deloitte.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που μελέτησε τα στοιχεία της σεζόν 2013-14, ο σύλλογος παρήγαγε 759 εκατ. ευρώ σε εκείνο το χρονικό διάστημα, ποσό που αντιπροσωπεύει το 1.2 του ΑΕΠ ολόκληρης της πόλης!

Επίσης, η έρευνα αναφέρει πως η ανακατασκευή του «Καμπ Νόου» και της γύρω περιοχής (πρότζεκτ Espai Barca), θα ανεβάσει κατά 9% την συμβολή της Μπαρτσελόνα στο ΑΕΠ της Βαρκελώνης και θα προσφέρει συνολικά 16.629 θέσεις εργασίας!

Παρά το γεγονός ότι η Βαρκελώνη προσφέρει πολλά αξιοθέατα και χώρους πολιτισμού, η Μπαρτσελόνα αποτελεί μακράν το πιο ελκυστικό «θέαμα» στην πόλη, καθώς το 6% των τουριστών που την επισκέπτονται δηλώνουν ότι το έκαναν για τους «μπλαουγκράνα». Η Μπαρτσελόνα προσφέρει συνολικά 1.3 εκατ. διανυκτερεύσεις τουριστών στη Βαρκελώνη (αντιπροσωπεύει το 54% των συνολικών διανυκτερεύσεων για συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις), ενώ 2.2 εκατ. άτομα τον χρόνο επισκέπτονται το γήπεδο και το μουσείο της.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.