Ο Μίροσλαβ Τζούκιτς είναι ο νέος προπονητής της Βαλένθια, τα «ηνία» της οποίας ανέλαβε ύστερα από διετή θητεία στον πάγκο της Βαγιαδολίδ.

Ο Μίροσλαβ Τζούκιτς είναι ο νέος προπονητής της Βαλένθια, τα «ηνία» της οποίας ανέλαβε ύστερα από διετή θητεία στον πάγκο της Βαγιαδολίδ. Ο 47χρονος Σέρβος φόρεσε τη φανέλα των «νυχτερίδων» το διάστημα 1997-2003 και βοήθησε την ομάδα να φτάσει σε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ. «Υπάρχει μία καλή ομάδα εδώ και θα μπορούσαμε να πετύχουμε σημαντικούς στόχους. Είναι ένα όνειρο για μένα να επιστρέψω εδώ», δήλωσε.

Ο Τζούκιτς διαδέχεται στο «τιμόνι» της Βαλένθια τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος αντικατέστησε τον Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο τον Νοέμβριο και οδήγησε την ομάδα στην πέμπτη θέση της Πριμέρα Ντιβισιόν, χάνοντας την τελευταία αγωνιστική το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βαλβέρδε αποχώρησε το Σάββατο από τις «νυχτερίδες», δηλώνοντας ότι είναι «πολύ δύσκολο» να εργαστεί σε ένα σύλλογο που βρίσκεται σε διοικητικό χάος, με τον πρόεδρο και τους διευθυντές να αλλάζουν συχνά, ενώ υπάρχουν και τεράστια χρέη.

Αυτά ανάγκασαν τη Βαλένθια να σταματήσει την κατασκευή του νέου σταδίου της και δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα αρχίσει εκ νέου.