Οι Μασσαλοί διέλυσαν την ουραγό Μετς με 6-3, με τον Έλληνα επιθετικό να μπαίνει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο και να πετυχαίνει το τελευταίο γκολ των γηπεδούχων.

Οι Μασσαλοί διέλυσαν την ουραγό Μετς με 6-3, με τον Έλληνα επιθετικό να μπαίνει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο και να πετυχαίνει το τελευταίο γκολ των γηπεδούχων.

Η καλή ημέρα φάνηκε από την αρχή για τη Μαρσέιγ, αφού προτού φύγει το δεκάλεπτο είχε πετύχει δύο γκολ, στο 6′ με τον Σανσόν και στο 9′ με τον Τοβέν, ενώ μέχρι το 25′ είχε ευκαιρίες για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ. Μέχρι να φύγει το πρώτο ημίχρονο, οι Μεσέν είχαν καλές στιγμές για να μειώσουν, αντ’ αυτού στο 45′ δέχθηκαν και τρίτο γκολ από τον Τοβέν.

Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε και το δεύτερο μέρος, με τον Ζερμέν στο 49′ να “γράφει” το 4-0 και τον Τοβέν να πετυχαίνει χατ τρικ στο 56′ για το 5-0. 

Στο 69′ ο Ρούντι Γκαρσία πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μήτρογλου, με τη Μετς να μειώνει σε 5-1 με τον Μολέ στο 74′. Ο Έλληνας επιθετικός στο επόμενο λεπτό πέτυχε το 6-1 για τη Μαρσέιγ με τον Παγέ να του σερβίρει έτοιμο γκολ, ενώ η Μετς σημείωσε ακόμη δύο γκολ με τον Μολέ και τον Νιάν στο 84′ και στο 90′ αντίστοιχα για το τελικό 6-3. 

Κάπως έτσι το παιχνίδι στο Βελοντρόμ έγινε το ματς με περισσότερα γκολ, 9 τον αριθμό, στο φετινό γαλλικό πρωτάθλημα. 

Οι Μασσαλοί βρίσκονται, με ματς περισσότερο, στη δεύτερη θέση στους 51 βαθμούς, με την Παρί να προπορεύεται στους 59, τη Λιόν να έχει 48 και τη Μονακό, που υποδέχεται την Κυριακή τους Λιονέ, να έχει 47 βαθμούς.

Μαρσέιγ:
Μανταντά –  Σαρ (61′ Μπεντιμό), Ραμί, Ρολάντο, Σάκαϊ –  Ζαμπό Ανγκισά, Λουίζ Γκουστάβο –  Σανσόν (69′ Μήτρογλου), Τοβέν (79′ Λοπέζ), Παγέ (αρχ.) –  Ζερμέν

Μετς: Καβασίμα –  Ριβιερέζ, Ντιάν, Νιακατέ, Παλμιερί –  Μαντζέκ, Κοάντ (αρχ.) (64′ Μπαλιού) – Μιλίτσεβιτς, Ρου (82′ Νιάν), Μολέ –  Ριβιέρ (72′ Μπουλαγιά)

STAT ATTACK

Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν η Μαρσέιγ πετυχαίνει 6 γκολ.

Οι Μασσαλοί σκόραραν σε 25ο διαδοχικό εντός έδρας ματς.

Με 4 νίκες και μία ισοπαλία, η Μαρσέιγ έχει συγκεντρώσει εντός του 2018 13 βαθμούς στη Ligue 1, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.