Κάνοντας την πιο μεστή φετινή εμφάνισή της, η Μαρσέιγ επικράτησε στην έδρα της ουραγού Μετς με 3-0 και "πάτησε" στη δεύτερη θέση της Ligue 1 εκμεταλλευόμενη τις ήττες των Μονακό και Λιόν.

Κάνοντας την πιο μεστή φετινή εμφάνισή της, η Μαρσέιγ επικράτησε στην έδρα της ουραγού Μετς με 3-0 και “πάτησε” στη δεύτερη θέση της Ligue 1 εκμεταλλευόμενη τις ήττες των Μονακό και Λιόν.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Μετς είχε  την κατοχή και κινήθηκε από τη δεξιά πλευρά με τον Μπαλιού, ο οποίος είχε τοποθετηθεί για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν σε ρόλο χαφ-εξτρέμ, σε μια προσπάθεια του Αντς να απειλήσει τη Μαρσέιγ. Όταν όμως το πρώτο ενθουσιώδες διάστημα έφυγε για τη Μετς, άρχισαν τα προβλήματα, καθώς οι Μασσαλοί “σημάδεψαν” την αριστερή πλευρά της άμυνας των γηπεδούχων λόγω της παρουσίας του 19χρονου Μπαζέν, που πήρε για πρώτη φορά στην καριέρα του φανέλα βασικού.

Ο Γκαρσία δίπλα στον Τοβέν έφερε και τον Παγέ, καταφέρνοντας να πάρει το maximum από εκείνη την πλευρά. Κι αφού στο 17′ η συνεργασία Μήτρογλου-Οκάμπος δεν έφερε το γκολ, αυτό ήρθε ένα λεπτό αργότερα με τον ευρισκόμενο σε εξαιρετική κατάσταση Τοβέν να νικάει τον Καβασίμα με απίθανο πλασέ, πατώντας τη μεγάλη περιοχή. 

Στο 29′ ο Μήτρογλου έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ του στη Ligue 1 αλλά στο τετ-α-τετ νικητής ήταν ο Ιάπωνας τερματοφύλακας των Μεσέν, ο οποίος πάντως δεν είχε απάντηση στη φάση του 36′. Οι συμπαίκτες δεν κατάφεραν να απομακρύνουν σε δύο γεμίσματα των φιλοξενούμενων, στο τρίτο από τον Τοβέν, ο Λουίζ Γκουστάβο αμαρκάριστος δεν είχε πρόβλημα να γράψει το 0-2, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, αφού από τη Μετς ο μοναδικός που συνιστούσε απειλή ήταν ο Ματιέ Ντοσεβί. 

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τυπική διαδικασία με τους “Φωκαείς” να επιζητούν κι άλλα γκολ και τους Μεσέν να μην είναι ικανοί να τους σταματήσουν. Ο κορυφαίος όλων Τοβέν, είδε τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο του Καβασίμα, μετά την κεφαλιά του στο 51′, αλλά ήταν θέμα χρόνου να έρθει το 0-3.

Κάτι που συνέβη στο 71′, αφού προηγουμένως οι παίκτες του Γκαρσία είχαν σπαταλήσει σωρεία ευκαιριών στο ανοικτό γήπεδο, με τον Οκάμπος να παίρνει έτοιμο γκολ από τον Σάκαι, ύστερα από ένα ακόμη λάθος του Μπαζέν. Το ματς τελείωσε δίχως σκορ για τους Γκρενά, οι οποίοι αγνοούν τη χαρά του γκολ 495 λεπτά!

Μετς: Καβασίμα –  Ριβιερέζ, Ντιάν, Νιακατέ, Μπαζέν –  Πομπλέτε, Ντοσεβί (60 Μολέ), Κοάντ – Μπαλιού, Ενγκέτ (80′ Νιάν), Ριβιέρ (54′ Ρου)

Μαρσέιγ: Μανταντά – Σάκαϊ, Ραμί, Ρολάντο, Αμαβί –  Λουίζ Γκουστάβο (85′ Λοπέζ), Ζαμπό Ανγκισά –  Παγέ, Τοβέν (74′ Ζερμέν), Οκάμπος – Μήτρογλου (63′ Ενζί)

STAT ATTACK

Ο Τοβέν έχει πετύχει 17 γκολ και έχε μοιράσει 11 ασίστ εντός του 2017, έτσι αποτελεί τον Γάλλο με την μεγαλύτερη επίδραση σε ομάδα, σε ότι αφορά στα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. 

Η Μετς έχει μόνο ήττες στα 8 εντός έδρας ματς. 

Η Μαρσέιγ έχει βρει δίχτυα και στους 15 αγώνες του φετινού πρωταθλήματος, είναι η μοναδική γαλλική ομάδα που το έχει καταφέρει.