Μόνη στην κορυφή της Λιγκ 1 θα μείνει μέχρι το βράδυ της Κυριακής τουλάχιστον η Παρί Σεν Ζερμέν, που επικράτησε 3-2 της Μετς εκτός έδρας.

Μόνη στην κορυφή της Λιγκ 1 θα μείνει μέχρι το βράδυ της Κυριακής τουλάχιστον η Παρί Σεν Ζερμέν, που επικράτησε 3-2 της Μετς εκτός έδρας. Στην επανέναρξη τυο γαλλικού πρωταθλήματος και την αυλαία της 14ης αγωνιστικής, οι Παριζιάνοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων από το ημίχρονο με γκολ του Παστόρε (9′) και αυτογκόλ του Μπισμάν (16′), αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο δεύτερο μέρος.


Η αήττητη μέχρι πριν το ματς Μετς, κατάφερε να ισοφαρίσει με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Μαϊγκά στο 49′ και το 53′ και έβαλε… φωτιά στο παιχνίδι. Τη λύση στην Παρί έδωσε ο Λαβέτσι, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα στο 83′.


Η ομάδα του Λοράν Μπλαν πήγε στους 30 βαθμούς έναντι 28 της δεύτερης πλέον Μαρσέιγ, η οποία έχει, βέβαια, έναν αγώνα λιγότερο. Η Ολιμπίκ υποδέχεται την Κυριακή την Μπορντό στο «Βελοντρόμ» και θέλει μόνο τη νίκη για να επιστρέψει στην πρώτη θέση.


Μετς (Καρτιέ): Καρασό, Σοπλέν, Μιλάν, Μπισμάν (79′ Παλομίνο), Μετανίρ, Μαλουντά (46′ Κρίβετς), Ν’ Ντόου, Λεζούν, Κασί, Σαρ (46′ Ν’ Γκμπακότο), Μαϊγκά


Παρί Σεν Ζερμέν (Μπλαν): Σιρίγκου, Μάξουελ, Τιάγκο Σίλβα, Φαν Ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Καμπάιγ (21′ Σαντόμ), Μότα (46′ Ματουιντί), Παστόρε, Ραμπιό (74′ Καβάνι), Ιμπραΐμοβιτς, Λαβέτσι