Στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Σαφόνοφ

Ο Ρώσος γκολκίπερ με το έντονο "ελληνικό" παρελθόν θα αγωνίζεται από την νέα σεζόν στους πρωταθλητές Γαλλίας.

Η Παρί Σεν Ζερμέν θα κάνει δικό της τον Ματβέι Σαφόνοφ. Ο Ρώσος τερματοφύλακας θα αγωνίζεται από την νέα σεζόν στην ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας, η οποία τον έκανε δικό της έναντι 20 εκ. ευρώ από την Κράσνονταρ. Ο Σαφόνοφ θα περάσει πρώτα από ιατρικές εξετάσεις κι ύστερα θα υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Παρί που θα έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2029.

Ο Ματβέι Σαφόνοφ αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Κράσνονταρ και θεωρείται ο επόμενος μεγάλος τερματοφύλακας της Ρωσίας. Έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα στις 16 Οκτωβρίου του 2016, σε ηλικία μόλις 17 ετών. Έχει αγωνιστεί σε συνολικά 147 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με την πρώτη ομάδα, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του στις 47. Παράλληλα, έχει συμπληρώσει και 13 συμμετοχές με το εθνόσημο.

Ορισμένοι μπορεί να τον θυμάστε από τους αγώνες της Κράσνονταρ κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Champions League. Τον Αύγουστο του 2019 αγωνίστηκε κόντρα στους “ερυθρόλευκους” στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” για τα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 4-0. Δεν αγωνίστηκε στον επαναληπτικό.

Την επόμενη σεζόν, για την ίδια προκριματική φάση, έπαιξε και στα δύο παιχνίδια απέναντι στον “Δικέφαλο του Βορρά“. Αυτή τη φορά, η ομάδα του είχε καλύτερη τύχη, με την Κράσνονταρ να κερδίζει με 2-1 και στα δύο παιχνίδια και να παίρνει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία της.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.