Μετά την καλή εμφάνιση στο Champions League και το 1-1 με την Λέβερκουζεν, η Μπρεστ πήρε και το πρώτο διπλό στο πρωτάθλημα

Η Μπρεστ άρχισε καταπληκτικά το παιχνίδι με την Ρενς και στο πρώτο εικοσάλεπτο πέτυχε δύο γκολ. Σκόραρε με τους Φεβρ (4′) και Μπαλντέ (18′). Το γκολ του Φεβρ μάλιστα, στην εκατοστή εμφάνισή του ως βασικός στο πρωτάθλημα, μετά από 3 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα ήταν το πιο γρήγορο γκολ που έχει δεχτεί η Ρενς στην ιστορία της στην Ligue 1.

Μετά το 25ο λεπτό συνήλθαν οι γηπεδούχοι. Με την τρίτη του ασίστ φέτος ο Ίτο έχρισε σκόρερ τον Οκούμου (29′) για να μειώσει το σκορ η γηπεδούχος πριν το ημίχρονο σε ματς με αρκετή ένταση και έντεκα λεπτά καθυστερήσεων στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τελική προσπάθεια εντός εστίας από καμία ομάδα. Η Μπρεστ είχε τον έλεγχο και πέτυχε και ένα γκολ που σωστά δεν μέτρησε με τον Σαλάχ ως όφσαϊντ (66′).

Το τελικό 1-2 ήταν η πρώτη νίκη της Μπρεστ φέτος εκτός έδρας.

Ρενς: Ντιούφ – Μπούτα, Οκούμου, Αγμπαντού, Ακιέμε (80′ Σανγκιέ) – Εντόα (87′ Κονέ), Μουνέτσι, Φοφανά (68′ Ντιακόν) – Νακαμούρα, Ίτο, Ντιακιτέ (80′ Σαλαμά)

Μπρεστ: Μπίζοτ – Ζογκμπέ (14′ Λαλά), Σαρντονέ, Κουλιμπαλί, Αϊνταρά (46′ Αμαβί) – Μαρτάν (85′ Μανιετί), Φερνάντες (60′ Λες-Μελού) – Φεβρ (60′ Αζόρκ), Ντούμπια, Σαλάχ – Μπαλντέ (76′ Καμαρά)

Νωρίτερα η Ανζέ νίκησε με 4-2 την Σεντ Ετιέν για να πετύχει την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα. Ανατρέποντας το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο. Για τους γηπεδούχους σκόραραν Αμπντελί (7′), Αολού (39′), Νιάν (69′) και Τζενγκ (90+). Για την Σεντ Ετιέν και τα δύο γκολ ο Νταβιτασβίλι (16′, 57′).