Με την έβδομη συνεχόμενη νίκη της στη Λιγκ 1, 2-0 επί της Μετς, η Λιόν απέκτησε διαφορά 4 βαθμών από τη δεύτερη θέση.

Με την έβδομη συνεχόμενη νίκη της στη Λιγκ 1, 2-0 επί της Μετς, η Λιόν απέκτησε διαφορά 4 βαθμών από τη δεύτερη θέση. Εκεί βρίσκεται η Μαρσέιγ και ενδεχομένως μαζί της να είναι το βράδυ και η Παρί Σεν Ζερμέν αν περάσει νικηφόρα απ’ τη -δύσκολη- έδρα της Σεντ Ετιέν.


Η ομάδα του Φουρνιέ, πάντως, έκανε σε κάθε περίπτωση το καθήκον της για ακόμη ένα παιχνίδι. Ο Λακαζέτ με το 21ο φετινό του γκολ από την άσπρη βούλα στο 31′ άνοιξε το σκορ κι ενώ το πέναλτι συνδυάστηκε και με την αποβολή του Μιλάν για τους φιλοξενούμενους.


Ο πρώτος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος έγινε αναγκαστικά αλλαγή στο 34′, μετά από ένα χτύπημα (θλάση πιθανότατα) και για να προφυλαχθεί ενόψει των ντέρμπι με Μονακό και Παρί Σεν Ζερμέν που ακολουθούν. Τραυματίας, λίγο νωρίτερα, αποχώρησε από το «Ζερλάν» και ο Φλοράν Μαλουντά, ο οποίος επέστρεψε για πρώτη φορά στο γήπεδο σαν αντίπαλος της Λιόν.


Τη νίκη της Ολιμπίκ «σφράγισε» ο Τολισό στο 83′ κι ενώ η ομάδα του κρατώντας το μηδέν παθητικό, διατήρησε την εστία της απαραβίαστη για περισσότερα από 460 αγωνιστικά λεπτά.


Λιόν (Φουρνιέ): Άντονι Λόπες, Ζαγιέ, Νταμπό, Μπίσεβατς, Ουμτιτί, Γκοναλόν, Γκεζάλ (66′ Γκουρκίφ), Φερί, Φεκίρ (85′ Μπενζιά), Τολισό, Λακαζέτ (34′ Κόρνετ)


Μετς (Καρτιέ): Καρασό, Μιλάν, Ριβιερέζ, Παλομίνο, Μπισμάν, Φίλιπς (78′ Φαλκόν), Μαλουντά (25′ Ν’ Γκμπακοτό), Ν’ Ντόου, Λεζέν, Σαρ, Ν’ Σορ

Την έδρα της εκμεταλλεύτηκε και η Εβιάν και με το 1-0 επί της Τουλούζ έκανε σημαντικό βήμα στη μάχη της παραμονής. Ο Τόμασον μόλις στο 4′ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ο Νίνκοφ αποβλήθηκε στο 61′ για τους φιλοξενούμενους.