Η τέταρτη πιο φτωχή χώρα στον κόσμο, το Τσαντ, έγινε χορηγός της Μετς προκειμένου να αυξήσει την τουριστική κίνηση!

Η τέταρτη πιο φτωχή χώρα στον κόσμο, το Τσαντ, έγινε χορηγός της Μετς προκειμένου να αυξήσει την τουριστική κίνηση!

Το κράτος της κεντρικής Αφρικής, μαστίζεται από την φτώχεια αλλά και τις πολεμικές συρράξεις, με την ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ να δρα στο έδαφός της. Το προσδόκιμο ζωής αγγίζει τα μόλις 51 χρόνια, ενώ ένα στα επτά παιδιά που γεννιούνται στην χώρα πεθαίνει πριν από την ηλικία των πέντε ετών.

Ωστόσο, όλα αυτά δεν εμπόδισαν την κυβέρνηση της χώρας να εκπονήσει μέσω του Υπουργείου Τουρισμού ένα φιλόδοξο χορηγικό πρόγραμμα, με την χώρα να διαφημίζεται πλέον στις φανέλες της ομάδας της γαλλικής Ligue 1, με την ελπίδα ότι θα προσελκύσει περισσότερους τουρίστες. 

Το σλόγκαν της χορηγίας είναι «Τσαντ: Όαση του Σαχέλ» (σ.σ.: Σαχέλ είναι η λωρίδα γης νότια της ερήμου Σαχάρα, μέρος της οποίας ανήκει και στο Τσαντ) και σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος της συμφωνίας φτάνει τα 12 εκατ. ευρώ, με την κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας να μην επιβεβαιώνει το ποσό.

Η κίνηση της κυβέρνησης του Τσαντ προκάλεσε την σκληρή κριτική και του γαλλικού Τύπου αλλά και των ΜΜΕ στην ίδια την αφρικανική χώρα, που τονίζουν ότι τα χρήματα της χορηγίας θα μπορούσαν να διατεθούν στην βελτίωση των τοπικών υποδομών.