Ο προπονητής της Λιόν είδε τον Ντεπάι να επιστρέφει τραυματίας από τις υποχρεώσεις της Ολλανδίας και άφησε αιχμές για τη διαχείριση του εκλέκτορα των «Οράνιε».

Ο Μέμφις Ντεπάι δεν πρόκειται να αγωνιστεί στην αναμέτρηση του Σαββάτου (23/11) με τη Λιόν να φιλοξενεί τη Νις, καθώς τραυματίστηκε εκ νέου στο δικέφαλο του δεξιού ποδιού κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ολλανδίας με την Εσθονία για τα προκριματικά του Euro 2020. O προπονητής των Λιονέ, Ρούντι Γκαρσία δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του. 

«Εάν είμαι εκνευρισμένος; Είναι το λιγότερο που μπορεί να ειπωθεί. Τραυματίστηκε σε ένα ματς που δεν είχε καμία σημασία. Η Ολλανδία είχε ήδη προκριθεί. Δεν υπήρχε λόγος να παρθεί αυτό το ρίσκο, αφού όλοι γνώριζαν πως δεν ήταν έτοιμος. Είναι έλλειψη σεβασμού προς τη Λιόν. Ας μην ξεχνούμε πως η Λιόν πληρώνει το συμβόλαιό του. Έχουμε 9 αγώνες σε διάστημα 29  ημερών και δεν γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψει» είπε μεταξύ άλλων ο Γάλλος προπονητής, εμφανώς εκνευρισμένος με την επιλογή του Ρόναλντ Κούμαν, εκλέκτορα της Ολλανδίας, να χρησιμοποιήσει τον επιθετικό του.