Σπουδαίες αναμετρήσεις με πολλά γκολ και εναλλαγές συναισθημάτων περιλάμβανε το σαββατιάτικο πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής στη Γαλλία.

Σπουδαίες αναμετρήσεις με πολλά γκολ και εναλλαγές συναισθημάτων περιλάμβανε το σαββατιάτικο πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής στη Γαλλία. Κύριο χαρακτηρισιτκό οι πολλές ανατροπές και το πατατράκ των γηπεδούχων, καθώς στα 6 ματς, μόνο η Μαρσέιγ νίκησε από τους γηπεδούχους.

ΝΤΙΖΟΝ-ΝΑΝΤ 3-3
Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στο Στάδιο «Γκαστόν Ζεράρ, μεταξύ Ντιζόν και Νάντ. Οι γηπεδούχοι «καίγονταν» γα τη νίκη προκειμένου να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη, προηγήθηκαν τρεις φορές, αλλά η Ναντ πήρε τελικά την ισοπαλία με σκορ 3-3, με γκολ του Αντρέ Γκιρότο, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Ζούλιο Ταβάρες που στο 15΄έδωσε την ασίστ για να πετύχει γκολ ο Μαβιντιντί και στο 24΄ ο διεθνής επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι έγραψε το 2-1.

 Πάλι ο Μαβιντιντί σκόραρε στο 90΄ αλλά το γκολ του νεαρού Άγγλου επιθετικού δεν στάθηκε αρκετό για να πάρει τη νίκη η ομάδα του. Η Ναντ ισοφάρισε 3 φορές με τον Σιμόν στο 20΄, με το αυτογκόλ του Αλφόνς στο 34΄ και όπως προείπαμε τον Ταβάρες στις καθυστερήσεις. Βσικός ξεκίνησε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Γιασίν Μπενζιά για την Ντιζόν για να αντικατασταθεί στο τελευταίο 20λεπτο.

ΑΜΙΑΝ-ΜΟΝΑΚΟ 1-2
Για 12η αγωνιστική, παρέμεινε χωρίς νίκη η Αμιάν και «κόλλησε» στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Ρόμπερτ Μορένο επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από τρεις σερί ήττες, με την ανέλπιστη νίκη που πήρε με σκορ 2-1 στο Στάδιο «Ντε Λα Λικόρν», σκοράροντας δύο φορές στα τελευταία λεπτά.

Η Αμιάν προηγήθηκε με τον Γκιρασί στο 15ο λεπτό, ο πρώτος σκόρερ της γαλλικής Λίγκας, ο Μπεν Γεντέρ ισοφάρισε στο 85΄και έφτασε τα 15 γκολ, για να δώσει την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του Πριγκιπάτου, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σλιμανί.

ΝΙΣ-ΝΙΜ 1-3
Στο ντέρμπι του Νότου στο «Αλιάνζ Ριβιέρα» η Νιμ ήταν η μεγάλη νικήτρια και μάλιστα σε μία έδρα που οι γηπεδούχοι ήταν αήττητοι για 7 σερί παιχνίδια (5 νίκες-2 ισοπαλίες). Η Νις προηγήθηκε με τον Κλοντ Μορίς μόλις στο 6ο λεπτό, αλλά η Νιμ ήταν αποφασιστική στη συνέχεια, ισοφάρισε στο 43΄με τον Λαντρέ, ο Φιλιποτό έγραψε το 1-2 στο 53΄για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο ο Κονέ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Με τη νίκη της αυτή η Νιμ ξέφυγε από την διακεκαυμένη ζώνη.

ΜΕΤΣ-ΜΠΟΡΝΤΟ 1-2
Μετά από δύο σερί ισοπαλίες, η Μπορντό επέστρεψε στις νίκες μετά το 2-1 στην έδρα της Μετς. Και εδώ είχαμε ανατροπή, καθώς η Μετς προηγήθηκε με τον Νιάν μόλις στο 20 λεπτό, αλλά στο 2ο ημίχρονο η Μπορντό σκόραρε δις, με τον Μπάσιτς στο 51΄και τον Ουντέν στο 84΄.

MAΡΣΕΪΓ – ΤΟΥΛΟΥΖ 1-0
Η Μαρσέιγ έφτασε στα 13 ματς το αήττητο σερί της στο Σαμπιονά επικρατώντας με 1-0 της Τουλούζ που συμπλήρωσε 14 ματς χωρίς νίκη.

Mαρσέιγ-Τουλούζ: 1-0 (HL)

ΡΕΝ – ΜΠΡΕΣΤ 0-0

Η Ρεν σκαρφάλωσε στην 3η θέση της βαθμολογίας μετά την ισοπαλία (0-0) στο τοπικό ντέρμπι της Βρετάνης με τη Μπρεστ.
 

Ρεν-Μπρεστ: 0-0 (ΗL)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΑΝΖΕ – ΛΙΛ 0-2

Με γκολ των Οσίμχεν (14′) και Σάντσες (75′), η Λιλ νίκησε εκτός έδρας την Ανζέ με 2-0.

Ανζέ – Λιλ: 0-2 (HL)