Μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στην έδρα της Λιλ, το σύνολο του Βίλας-Μπόας έκανε την ανατροπή, επικράτησε με 2-1 και πλέον έχει διαφορά 11 βαθμών από την τρίτη θέση.

Στο πρώτο ημίχρονο η Λιλ είχε την κατοχή (62%) και τις ευκαιρίες, αλλά βρήκε απέναντί της τον φορμαρισμένο Στιβ Μανταντά, ο αρχηγός της Μαρσέιγ με δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις αρνήθηκε το γκολ στο 4′ στον Οσιμχέν και στο 15′ στον Ρεμί, με τους Μασσαλούς να έχουν παθητικό ρόλο -φάνηκε η απουσία του Παγέ- και να μην μπορούν να φανούν ιδιαίτερως απειλητικοί, εάν εξαιρεθεί ένα σουτ του Σονσόν στο 19′.

Η Λιλ βρήκε το γκολ που αναζητούσε στο 51′, ο Μπάμπα έβγαλε με εξαιρετική μπαλιά τον Οσιμχέν απέναντι από τον Μανταντά, με τον Νιγηριανό να παραβιάζει την εστία των Μασσαλών -πρώτο γκολ που δέχθηκαν στο πρωτάθλημα από τις 21 Δεκεμβρίου- με το 13ο γκολ του στη Ligue 1.

Στο 60′ ο Μενιόν νίκησε τον Ρονζιέ στην εκτέλεση πέναλτι του Γάλλου χάφ, ωστόσο οι Φωκαείς έδειξαν χαρακτήρα: ισοφάρισαν στο 67′ με κεφαλιά του Ζερμέν ύστερα από κόρνερ του Σονσόν και πήραν τη μεγάλη νίκη δύο λεπτά αργότερα με το γκολ του Μπενεντέτο, με τον Ζερμέν να κάνει την τελική πάσα. 

Πλέον οι Μασσαλοί έχουν 11 νίκες και 3 ισοπαλίες στα 14 τελευταία παιχνίδια  και έχουν διαφορά 11 βαθμών από την τρίτη Ρεν.

Ligue 1, 25η αγωνιστική

Λιλ-Μαρσέιγ 1-2

«Πιερ Μορουά», Λιλ
 

Διαιτητής: Φρανκ Σνάιντερ

Κίτρινες κάρτες: 9’ Τσάλετα-Τσαρ, 30’ Αμαβί, 35’ Μπενεντέτο, 90+1’ Ακέ, 90+4’ Στρόουτμαν 
Κόκκινες κάρτες:-

Λιλ (4-4-2): Μενιάν, Τσελίκ, Φόντε (αρχ.), Τζαλό, Ρεϊνίλντο, Μπάμπα, Ρενάτο Σάντσες, Ονάνα (80’ Γουεά), Ικονέ, Ρεμί (75’ Αραούζο), Οσιμχέν

Προπονητής: Κριστόφ Γκαλτιέ

Μαρσέιγ (4-3-3): Μανταντά (αρχ.), Σάκαϊ (64’ Ακέ), Γκονθάλεθ, Τσάλετα-Τσαρ, Αμαβί, Ρονζιέ (89’ Στρόουτμαν), Καμαρά, Σoνσόν, Σαρ, Ζερμέν, Μπενεντέτο (83’ Ράντονιτς)

Προπονητής: Αντρέ Βίλας-Μπόας