Η πρωτοπόρος Παρί Σεν Ζερμέν είδε την Μπορντό να μειώνει σε 4-3 στο 83ο στην έδρα της, όμως, τελικώς πήρε το τρίποντο - Έχασε έδαφος η Μαρσέιγ, ανέβηκαν Ρεν και Λιλ

Εξαιρετικής σημασίας νίκη πήρε, έστω κι αν καρδιοχτύπησε στο τέλος, σήμερα (23/2) η Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρκ Ντε Πρενς, όπου επιβλήθηκε με σκορ 4-3 της Μπορντό. Οι φιλοξενούμενοι αντιστάθηκαν μέχρι το τέλος, καθώς πέτυχαν το τρίτο τους γκολ στο 83ο, όμως, τελικώς δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι. Αντιθέτως, το τρίποντο που πήραν οι γηπεδούχοι τους έδωσε αέρα 13 βαθμών στην κορυφή, αφού η δεύτερη στον πίνακα Μαρσέιγ δεν κατάφερε το Σάββατο να εκμεταλλευτεί την έδρα της απέναντι στη Ναντ, από την οποία ηττήθηκε με σκορ 1-3, κι έτσι έμεινε πίσω στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Σημαντικές νίκες πήραν στο πλαίσιο της Ligue 1 στη Γαλλία η Ρεν και η Λιλ, που βρίσκονται στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα.

Στα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής έγιναν τα εξής:

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ

Η Παρί βρέθηκε πίσω στο σκορ στην έδρα της με γκολ που πέτυχε ο Χουάνγκ Ουί Τζο της Μπορντό στο 18′, όμως, ο Καβάνι ισοφάρισε στο 25ο, για να κάνει το 2-1 ο Κορέα στο 45’+2′. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 2-2, καθώς στο 45’+6′ ο Πάμπλο ισοφάρισε. Ο Κορέα στο 63′ έκανε το 3-2 και ο Μπαμπέ στο 69ο το 4-2. Μείωσε ο Πάρδο σε 4-3 στο 83ο, που ήταν και το τελικό σκορ. Στο 90’+2′ ο Νεϊμάρ είδε κόκκινη κάρτα.

Παρί Σ.Ζ.-Μπορντό: 4-3 (HL)

ΒΑΘΜΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Καρδιοχτύπησε η Σταντ ντε Ρεν στην έδρα της Σεντ Ετιέν, όμως, τελικώς κατάφερε να “κλέψει” το βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Το γκολ πέτυχε ο Μπουλαγιέ Ντιά στο 90’+4′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Για τους γηπεδούχους είχε ανοίξει το σκορ Μπουανγκά στο 73′.

ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΓΙΑ ΡΕΝ

Με το δεξί μπήκε η Νιμ στον εκτός έδρας αγώνα με τη Ρεν, καθώς προηγήθηκε μόλις στο 1ο λεπτό με το Νόλαν Ρου, όμως, στο τέλος έφυγε με άδεια χέρια. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Μ’ Μπαγιέ Νιαγκ στο 7ο και με τον ίδιο παίκτη πήραν τη νίκη στο φινάλε, καθώς σκόραρε ξανά στο 89ο.

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΔΙΠΛΟ ΤΗΣ ΝΑΝΤ
Η εντυπωσιακή Ναντ νίκησε με 3-1 τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» και σταμάτησε αήττητο σερί 14ων αγωνιστικών των Μασσαλών. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ του Λιμπόμπε στο 34ο λεπτό και ο Σανσόν ισοφάρισε για τη Μαρσέιγ στο 39’. Το 1-2 σημείωσε ο Μπαμπά στο 53ο λεπτό και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Γκονζάλες με αυτογκόλ μετά από προσπάθεια του Σάιμον να νικήσει τον Μανταντά. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Ναντ μέσα στο 2020.

Η Ναντ σταμάτησε το σερί της Μαρσέιγ (Video)

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΙΛ
Με την 4η νίκη της στα τελευταία 5 παιχνίδια η Λιλ έφτασε και πάλι στην 3η θέση μετά το 3-0 επί της Τουλούζ.  Οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο με τον Ρεμί και  ο Ρενάτο Σάντσες σημείωσε το 3-0 στο 72’. 

Λιλ-Τουλούζ: 3-0 (HL)

ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΤΙΖΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΚΟ
Η Ντιζόν έμεινε για 7η αγωνιστική χωρίς νίκη με το 1-1 απέναντι στη Μονακό. Ο Μαμα Μπαλντέ άνοιξε το σκορ στο 56ο λεπτό και στο 79’ ο Μαριπάν διαμόρφωσε το 1-1. Παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού η Ντιζόν.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΖΕ
Η Ανζέ επικράτησε με 1-0 της Μονπελιέ πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της μετά από 6 αγωνιστικές. Το γκολ των νικητών σημείωσε ο Μπαόκεν στο 68ο λεπτό.

ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ
Η Στρασμπούρ έμεινε στο 0-0 στην έδρας της απέναντι στην προ-τελευταία της βαθμολογίας Αμιάν, χάνοντας ευκαιρία να προσεγγίσει τις θέσεις της Ευρώπης. Οι φιλοξενούμενοι παραμένουν στην ζώνη του υποβιβασμού και χωρίς τρίποντο από τον Νοέμβριο.

ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Η Νις, την Παρασκευή (21/2), παρότι προηγήθηκε 2-0 στην έδρα της απέναντι στην Μπρεστ, δεν πήρε τη νίκη, καθώς το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο 2-2. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Ουνάς (23′) και Ντόλμπεργκ (33′), ενώ για τους φιλοξενούμενους οι Γκρανσίρ (45′) και Σάντος (53′).

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΛΥΩΝ

Τρεις πολύτιμους βαθμούς πήρε την Παρασκευή η Λυών στην έδρα της Μετς, επικρατώντας 0-2. Τα γκολ για τους νικητές σημείωσαν οι Ντεμπελέ (45’+8′ πέναλτι) και Αουάρ (90’+4′).

Μετς-Λυών (HL)