Κουλούρης: “Ευχαριστώ Σαββίδη, Ατρόμητο. Θα πάμε την Εθνική εκεί που πρέπει”

Ο Ευθύμης Κουλούρης ήταν καλεσμένος του Γιάννη Πάγκου στο instagram live του novasportsgr και μίλησε για τον ΠΑΟΚ, τον Ιβιτς, τον Λουτσέσκου, την πορεία του στη Γαλλία και το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα.

Ο Ευθύμης Κουλούρης βρίσκεται στην Ελλάδα και σε διαδικτυακή του συνέντευξη στο novasports.gr και τον Γιάννη Πάγκο μίλησε για τον ΠΑΟΚ, τον Ατρόμητο, την Εθνική ομάδα και πολλά άλλα ζητήματα που αφοροούν στο παρόν του στη Γαλλία αλλά και στο μέλλον του στο εξωτερικό.

Που βρίσκεσαι Ευθύμη, που σε πετυχαίνει η καραντίνα;

“Είμαι Θεσσαλονίκη εδώ και πάνω από ένα μηνα και περιμένω τα νεότερα για το πότε θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας αποφασίζει. Ένα προσχέδιο είναι να ξεκινήσουμε στις 11 Μαΐου τις προπονήσεις που ανοίγει η χώρα. Το πρωτάθλημα οδεύει προς τις 17 Ιουνίου για  επανέναρξη με δέκα αγωνιστικές για το τέλος.”

Συνεχιζεις την πολλή δουλειά όπως σε ξέραμε;

“Για να φτάσεις ψηλά πρέπει να δουλεύεις πολύ παραπάνω από την προηγούμενη μέρα. Αγαπάω πολύ ο ποδόσφαιρο και ο Θεός μου έχει δώσει αυτό το χάρισμα οπότε πρέπει να δουλεύω περισσότερο.”

Στα social βλέπουμε ότι δουλεύεις στην ταράτσα σου. Πως πάει αυτό;

“Έχουμε μια ταράτσα με δύο φιλαράκια μου και έχουμε στήσει ένα μικρρό χώρο με πλαστικό χόρτο και προπονούμαστε. Κάνω και τρεξίματα έξω αλλά αυτό είναι ένα νικρό γυμναστήριο για την προσωπική μου εκγύμναση.”

Πως εκλαμβάνεις την κατάσταση σε Γαλλία; Σε φοβίζει ο αριθμός κρουσμάτων και θυμάτων;

“Πολύ δύσκολη η κατάσταση, μιλάω και με τους συμπάικτες μου, πολλοί θάνατοι καθημερινά που έφταναν και τους χίλιους. Είναι από τις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα. Σίγουρα με ανησυχεί που θα γυρίσω. Μας απασχολεί η υγεία μας που είναι το πιο σημαντικό και όλοι φοβόμαστε. Ελπίζω να το βγάλουμε αυτό από μέσα μας και να γυρίσουμε στις ομάδες υγιείς.”

Ήταν το γκολ  με την Καλλονή το 2006 το έναυσμα για την συνέχεια της καριέρας σου;

“Το γκολ με την Καλλονή δε θα το ξεχάσω ποτέ. Μου έδωσε το έναυσμα να παίνω επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ήταν ουσιαστικά η αρχή. Αποφάσισα πολλά με την οικογένειά μου και εξάντλησα τις πιθανότητες για ό,τι έκανα. Ήταν μια κρίσιμη χρονιά για μένα.”

Στη Γαλλία έχεις προσαρμοστεί. Σε έχει  βοηθήσει κάποιος;

“Έχω μια οικογένεια στη Γαλλία που αγαπάνε την Ελλάδα και είμαστε πολύ κοντά. Μιλάνε και ελληνικά και με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Έρχονται κάθε καλοκαίρι στην Αμοργό και ο γιος τους έχειε δουλέψει εδώ. Έχουμε και έναν Κύπριο που είναι οπαδός της Τολούζ και έρχεται σε όλα τα ματς. Αλλά αυτή η οικογένεια έρχεται με ελληνική σημαία σε κάθε ματς. Η γνωριμία έγινε μέσω ενός γνωστού. Από τις πρώτες μέρες, ο γιος ο Γιάννης με βοήθησε ακόμα και με τα σπίτια που έψαχνα και κάποιες δουλειές που έπρεπε να γίνουν.”

Με τη γλώσσα πως τα πας;

“Κάνω μαθήματα με κάποιους παίκτες από κάποιες άλλες χώρες. Η προφορά είναι δύσκολη και με δυσκολεύει αρκετά, αλλά σιγά σιγά πιστεύω θα είμαι καλύτερος στο να τα μιλάω κιόλας.”

Έχεις σκοράρει σε όλα σου τα ντεμπούτα, τί σημαίνει αυτό; 

“Μου αρέσουν τα ντεμπούτα. Ελπίζω να συνεχιστεί.”

Σκέφτεσαι να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

“Δε σκέφτομαι πάντως να επιστρέψω στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Θέλω να δω τις δυνάμεις μου στο εξωτερικό, πιστεύω πως μπορώ να καταφέρω πολλά και θέλω να συνεχίσω εδώ. Ίσως μετά από κάποια χρόνια το σκεφτώ σοβαρά να επιστρέψω. Σίγουρα θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ. Είναι πολύ νωρίς αυτό να το σκεφτώ, θέλω να έχω την υγεία μου και βλέπουμε”.

Σκέφτεσαι ότι θα μπορούσε να ήταν διαφορετική η καριέρα σου στον ΠΑΟΚ;

“Είναι κάτι το οποίο περνάει από το μυαλό μου. Ήθεά να γυρίσω όταν έφυγε ο Πρίγιβιτς μετά από εξαιρετικό εξάμηνο στον Ατρόμητο. Αλλά όλα είναι υποθετικά. Οπότε επειδή είχα όνειρο να βγω στο εξωτερικό αυτός ήταν ο στόχος μου στον Ατρόμητο και έτσι προχωράω, δεν έχω δεύτερες σκέψεις στο μυαλό μου.”

Θα πήγαινες σε άλλη ελληνική ομάδα;

“Θα δυσκολευόμουν να πάω σε άλλη ελληνική ομάδα. Έχω  μεγαλώσει και αγαπάω τον ΠΑΟΚ, αλλά δε μπορώ να μικήσω υποθετικά. Σκέφτομαι μόνο το παρόν και την καριέρα μου στο εξωτερικό.”

Ποια η σχέση σου με τον Βλάνταν ΊΒιτς;

“Είχαμε πολύ καλή σκέψη με τον Ίβιτς από τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ. Με βοήθησε και με έβαλε στα πρώτα  ματς όταν ηρθε στην πρώτη ομάδα. Τον ευχαριστώ για όλη τη βοήθεια να αναπτυχθώ και να πάιζω βασικός στον ΠΑΟΚ.”

Πόσο σε βοήθησε ο Ατρόμητος;

“Πολύ μεγάλη και ευχάριστη χρονιά για μένα. Είχαμε επιτυχίες σαν ομάδα οπότε είμαι ευχαριστημένος που τη βοήθησα να πετύχει τους στόχους. Και με τον κύριο Αγγελοπουλο και με τον κύριο Κάναντι και με τα παιδιά. Αυτή η χρονιά θα είναι χαραγμένη στο μυαλό μου για πάντα, την αγάπησα την  ομάδα και θα ευχαριστώ για πάντα τον Ατρόμητο.”

Στο ματς με την Παρί ποια φανέλα ζήτησες;

“Ήθελα τη φανέλα του Εμπαπέ αλλά δυστυχώς τραυματίστηκε. Με τρελαίνει. Καβάνι που ήθελα επίσης αλλά τραυματίστηκε κι εκείνος. Ο Νεϊμάρ δεν έπαιζε οπότε πήρα του Μαρκίνιος. Σε κάποια φάση τον πάτησα και περίμενα ότι θα έχουμε θέμα, αλλά εκείνος απλά γύρισε με κοίταξε και γέλασε.”

Πως είναι τα γήπεδα στη Γαλλία;

“Όλα τα γήπεδα είναι πανέμορφα στη Γαλλία. Τις πρώτες στιγμές παθαίνεις πλάκα αλλά όταν μπαίνεις μέσα τα ξεχνάς όλα.”

Ποιοι επιθετικοί είναι τα πρότυπά σου;

“Από μικρός είχα πρότυπο τον Ιμπραΐμοβιτς, μου αρέσει ο Κέιν, ο Καβάνι, ο Λεβαντόφσκι, οπότε θέλω από τον  καθένα να πάρω ξκάτι ώστε να βελιωθώ σαν επιθετικός.”

Θα ήθελες να μείνεις στη Γαλλία;

“Θέλω να μείνω στη Γαλλία, είναι απαιτητικό πρωτάθλημα, στα τοπ 5 της Ευρώπης, σε τρεξίματα, τεχνική δύναμη. Με τον πρώτο μας προπονητή είδα ότι μπορώ να δώσω πολλά αλλά δεν ξέρω πως τα φέρνει η ζωή. Βλέποντας και κάνοντας.”

Με το Λουτσέσκου τί είπατε πριν αποχωρήσεις από τον ΠΑΟΚ;

“Ο Λουτσέσκου ήτα ξεκάθαρος απέναντί μου. Έλκανε εκπληκτική πορεία με τον ΠΑΟΚ. Όταν του ζήτησα κι εγώ εφόσον δε θα είχα το χρόνο που θα ήθελα, ότι ήθελα να  πάω δανεικός το σεβάστηκε και ήταν ξεκάθαρος με όλους τους παίκτες της ομάδας και γι’ αυτό έκανε αυτή την πορεία.

Ποια η γνώμη σου για την οικογένεια Σαββίδη;

“Πολλοί άνθρωποι πρέπει να ευχαριστούν την οικογένεια Σαββίδη, δεν έχει βοηθήσει μόνο τον ΠΑΟΚ και έχει αλλάξει επίπεδο. Έχει βοηθήσει πολλές οικογένειες όπως βοήθησε και μένα σαν ποδοσφαιριστή και εύχομαι να συνεχίσει να βοηθάει τον ΠΑΟΚ.”

Πως είναι η κατάσταση στη νέα Εθνική ομάδα του Φαντ Σχιπ;

“Το πλάνο και το ξεκίνημα που έχουμε κάνει με όλο το τιμ και τον κύριο Φαντ Σχιπ είναι πολύ καλό. Υπάρχουν πολλά παιδια φερέλπιδες και με ταλαέντο. Αυτό που αξίζουμε και πρέπει να κάνουμε για την Εθνική που έχει ταλαιπωρηθεί θα το κάνουμε. Να παίξουμε με ψυχή για το εθνόσημηο που είναι πολύ βαρυ ωστε να φτάσουμε την Εθνική εκεί που ήταν”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.