Β.Χίλτον: “Σπάει τα κοντέρ” ο 43χρονος Βραζιλιάνος

Ο 43χρονος Βιτορίνο Χίλτον έφτασε τα 489 ματς στη Ligue 1 και είναι μαζί με τον Ντάνι Άλβες στην πρώτη θέση των συμμετοχών Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τον 21ο αιώνα.

Ο 43χρονος Βιτορίνο Χίλτον έφτασε τα 489 ματς στη Ligue 1 και είναι μαζί με τον Ντάνι Άλβες στην πρώτη θέση των συμμετοχών Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τον 21ο αιώνα.

Τα πάντα άρχισαν από έναν δανεισμό στη Μπαστιά τον Ιανουάριο του 2004. Τότε ο 27χρονος στόπερ ανήκε στο δυναμικό της Σερβέτ και στο δεύτερο μισό της σεζόν μετακόμισε από την Ελβετία στην Κορσική. Περιβάλλον δηλαδή πιο κοντινό σε εκείνο της γενέτειρας του Μπραζίλια. 

Το “μάτι” του προπονητή της Λανς Ζοέλ Μιλέρ διέγνωσε με ακρίβεια ότι πρόκειται για “διαμάντι” όχι μόνο ποδοσφαιρικό, αλλά και στον χαρακτήρα. Έτσι ο Χίλτον έγινε… Γάλλος. 

Έμεινε για τέσσερα χρόνια στο γαλλικό βορρά πριν μετακομίσει στο νότο όπου βίωσε την πιο φρικτή εμπειρία της ζωής του, όταν ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του αιχμαλωτίζοντας τον ίδιο και την οικογένεια του με την απειλή όπλων. Η αποχώρηση του από τη Μαρσέιγ το 2011 ήταν λύτρωση, καθώς τον βοήθησε να επουλώσει το ψυχολογικό τραύμα που του δημιούργησε το συγκεκριμένο συμβάν. 

Μονπελιέ άνοιξε διάπλατα την αγκαλιά της για να τον υποδεχθεί. Αποτελεί υπόδειγμα επαγγελματία και υπέροχου ανθρώπου. Φέτος συμπληρώνει εκεί μια δεκαετία επεκτείνοντας, ενώ ήταν 42 χρόνων το συμβόλαιο του για ακόμη μία σεζόν.

Προφανώς οι Γάλλοι γνωρίζουν καλά αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. “Ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα”…
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.