Βαλμπουενά: Κριτική σε Παρί και διάλογος με Λόπες

Ο Ματιέ Βαλμπουενά σχολίασε στο γαλλικό RMC την ήττα της Παρί από τη Μονακό και μία εγκληματική ενέργεια του τερματοφύλακα της Λιόν Λόπες.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά σχολίασε στο γαλλικό RMC την ήττα της Παρί από τη Μονακό και μία εγκληματική ενέργεια του τερματοφύλακα της Λιόν Λόπες.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού σχολιάζει την επικαιρότητα σε ραδιοφωνική εκπομπή της πατρίδας του.

Αναφερόμενος στην ήττα της Παρί Σεν Ζερμέν από τη Μονακό με 3-2 (από 2-0), ο Βαλμπουενά δε μάσησε τα λόγια του στην κριτική του για τους Παριζιάνους:

«Υπάρχει έλλειψη ηγετών σε αυτή την ομάδα. Όταν όλα είναι καλά και η ομάδα κερδίζει 2-0 και 3-0 δε χρειάζεσαι ηγέτες. Τότε είναι εύκολο. Όταν είσαι η Παρί Σεν Ζερμέν δεν επιτρέπεται να είσαι μπροστά 2-0 και να χάνεις 3-2. Όταν η βάρκα ανατρέπεται, τότε χρειάζεσαι καπετάνιο κι εγώ δεν βλέπω κάποιον παίκτη που να βάζει τάξη στο σπίτι. Δεν υπάρχει κανείς».

Παρ’ όλα αυτά, ο Βαλμπουενά βλέπει αντίδραση της Παρί με νίκη επί της Λειψίας στο Τσάμπιονς Λιγκ το βράδυ της Τρίτης.

«Δεν υπάρχει θέμα αν η Παρί είναι στο επίπεδό της. Και θα είναι στο επίπεδό της. Γιατί παίζουν το μέλλον τους και αυτό του προπονητή τους επίσης. Οι Παριζιάνοι έχουν δείξει ότι ακόμα και με την πλάτη στον τοίχο ξέρουν πώς να αντιδρούν. Νομίζω ότι οι παίκτες είναι αποφασισμένοι. Ο στόχος της Παρί δεν είναι να περάσει τους ομίλους, είναι να κατακτήσει το τρόπαιο. Υπάρχουν αμφιβολίες σήμερα γιατί το δεύτερο ημίχρονο με τη Μονακό ήταν ανησυχητικό».

«Ο Γκόμες δεν ελέγχει τις ενέργειές  του»

Ο Βαλμπουενά όμως αναφέρθηκε και σε μία φάση που συζητήθηκε στην τελευταία αγωνιστική της Ligue 1 και στη νίκη της Λιόν με 1-0 στην έδρα της Ανζέ.

Πρόκειται για μία έξοδο του τερματοφύλακα της Ολιμπίκ Άντονι Λόπες, κατά την οποία χτύπησε με το γόνατο τον παίκτη της Ανζέ Ρομέν Τομάς, χωρίς να τιμωρηθεί.

Ο Βαλμπουενά σχολίασε: «Σήμερα λέμε ότι οι τερματοφύλακες πρέπει να είναι κυρίαρχοι στην περιοχή. Στην προπόνηση, ήμουν δύο χρόνια με τον Άντονι στη Λιόν και μερικές φορές δεν ελέγχει τις ενέργειές του. Πέφτει γρήγορα στα πόδια του αντιπάλου στα τετ-α-τετ, παίζει με ένταση. Αυτό είναι το δυνατό του σημείο, δεν πρέπει να του το αφαιρέσουμε. Αλλά δεν ελέγχει τις ενέργειές του. Νομίζω ότι θα πρέπει να τιμωρηθεί, έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Έχει τεράστια ποιότητα, αγαπώ τον Άντο, αλλά έπρεπε να δοθεί πέναλτι».

Ο ίδιος ο Λόπες απάντησε στον Βαλμπουενά λέγοντας:

«Άκουσα ότι Ματιέ είπε ότι δεν ελέγχω τις ενέργειές μου, αλλά αυτή η έξοδος είναι ελεγχόμενη ως τρόπος προστασίας. Διδάχτηκα από νεαρή ηλικία ότι είμαι στον αέρα και προστατεύω τον εαυτό μου με το γόνατο. Τα μάτια μου είναι στην μπάλα και δεν βλέπω τον Τομάς. Είμαι στον αέρα, δεν είχα πρόθεση να τον χτυπήσω. Ζητώ συγγνώμη».

Ο Βαλμπουενά πάντως επέμεινε στην άποψή του:

«Ξέρω ότι δεν είχε πρόθεση να τον χτυπήσεις, ξέρω το ταμπεραμέντο σου. Όμως από αυτά που είδα, έπρεπε να το είχες ελέγξει περισσότερο. Ειλικρινά πιστεύω ότι ήταν πέναλτι. Αλλά ξέρω ότι δεν ήταν από πρόθεση».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.