Μετά την παραχώρηση του Μαριάνο Ντίας στη Ρεάλ Μαδρίτης, οι Λιονέ καλούνται να καλύψουν το κενό στην επίθεση, έχοντας ήδη συμφωνήσει με τη Σέλτικ για τον Ντεμπελέ και με τη Λιλ για τον Πεπέ.

Η επιστροφή του παίκτη από τη Δομινικανή Δημοκρατία στους πρωταθλητές Ευρώπης, βάζει στα ταμεία της Λιόν 21,5 εκατομμύρια ευρώ (ενδεχομένως κι άλλα 3 υπό μορφήν bonus), ωστόσο στο ποδοσφαιρικό κομμάτι δημιουργεί ένα κενό στην επιθετική γραμμή της ομάδας του Μπρούνο Ζενεζιό.

Η Λιόν έχει ενεργοποιηθεί σε δύο υποθέσεις. Προτεραιότητα αποτελεί ο Μούσα Ντεμπελέ της Σέλτικ, με τον 21 ετών Γάλλο επιθετικό να έχει συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Σκωτίας έως το 2020. Εκ παραλλήλου και με στόχο να μην βρεθεί δίχως εναλλακτική λύση σε περίπτωση που ο Ντεμπελέ δεν συμφωνήσει, η Λιόν έχει ήδη κινηθεί για την απόκτηση του Νικολά Πεπέ, του 23χρονου επιθετικού από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο οποίος είναι «δεμένος» με τη Λιλ έως το 2023. Σημαντική λεπτομέρεια και στις δύο υποθέσεις: έχει ήδη συμφωνήσει με τους συλλόγους και θέλει να τα βρει με τους ποδοσφαιριστές. 

Στον αντίποδα –με το μεταγραφικό παράθυρο να…κλείνει το βράδυ της Παρασκευής (31/8)- ο Μαξγουέλ Κορνέ είναι προ της εξόδου, αφού η Λιόν ετοιμάζεται να αποδεχθεί την πρόταση 18 εκατομμυρίων ευρώ από τη Βόλφσμπουργκ.