Πρεμιέρα με «βόμβα» στο Παρίσι

Σε ισοπαλία 2-2 στο «Παρκ ντε Πρενς» ανάγκασε η Λοριάν την Παρί Σεν Ζερμέν, για την πρώτη αγωνιστική του γαλλικού Σαμπιονά. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με δύο γκολ.

Σε ισοπαλία 2-2 στο «Παρκ ντε Πρενς» ανάγκασε η Λοριάν την Παρί Σεν Ζερμέν, για την πρώτη αγωνιστική του γαλλικού Σαμπιονά. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με δύο γκολ.

Αν τα λεφτά έφερναν πάντα την ευτυχία και την επιτυχία η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν έμενε ποτέ στο 2-2 εντός έδρας με τη Λοριάν του υποπολλαπλάσιου μπάτζετ σε σχέση με το δικό της. Οι Παριζιάνοι γλίτωσαν στο τέλος την ήττα από την ομάδα του Κριστιάν Γκουρκίφ, η οποία προηγήθηκε με 0-2 στο «Πάρκο των Πριγκίπων» στο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Το αυτογκόλ του Μάξουελ στο 5΄ έφερε νωρίς δυσκολίες για την Παρί, η οποία εφόσον δεν κατάφερε ν΄ αντιδράσει και να ισοφαρίσει άμεσα, δέχθηκε και το δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τέρμα του Αλιαντιέρ (45΄+3΄). Η λογική «έλεγε» πως οι γηπεδούχοι θ΄ αντιδράσουν. Ο Αντσελότι έβαλε στο παιχνίδι στο 58΄ τον Νενέ, στη θέση του Μποντμέρ, βάζοντας στην άκρη τις διαφορές που έχει με τον σούπερ σταρ της ομάδας του την περυσινή περίοδο.

Έξι λεπτά αργότερα ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς άρχισε να κάνει απόσβεση τα πολλά χρήματα που ξοδεύτηκαν για τη μεταγραφή του στη γαλλική ομάδα. Μείωσε σε 1-2 στο 64΄, έχασε ευκαιρίες με τον Σουηδό κύριο εκφραστή των «απειλών» της, αλλά το μόνο που κατάφερε (σημαντικό όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι) ήταν να ισοφαρίσει με πέναλτι που κέρδισε κι εκτέλεσε ο Ζλάταν σε φάση που επέφερε την αποβολή του Μπουριγιόν για τη Λοριάν.

Το τελικό 2-2 της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη μίας αγωνιστικής που δεν εξελίσσεται, ως τώρα, θετικά για τους γηπεδούχους. Η μόνη, άλλωστε, που κατάφερε να κερδίσει ήταν η Νανσί η οποία πήρε το «τρίποντο» στο 94΄ από την Μπρεστ, με γκολ του Μολό. Χθες Μονπελιέ και Τουλούζ έμειναν στο 1-1, ενώ σπουδαία «διπλό» σημείωσε η Λιόν στη Βρετάνη, επικρατώντας με 0-1 με γκολ του Γιοχάν Γκουρκίφ (18΄). Βέβαια οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 29΄, μετά από αποβολή του Εκοκό.

Δεν αγωνίστηκε ο Κλωναρίδης

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ Βίκτωρ Κλωναρίδης βρέθηκε στην αποστολή της Λιλ για τη δύσκολη έξοδο στο «Ζοφρουά Γκισάρ» του Σεντ Ετιέν, αλλά δεν συμμετείχε στη νίκη με 1-2 των «λιλουά». Η Λιλ άνοιξε το σκορ με τον Σετζού στο 58΄, γνώρισε την ισοφάριση στο 72΄ από τον Χαμουμά, αλλά με τέρμα του πολύπειρου Πεντρετί στο 90΄ κατάφερε ν΄ αποδράσει, ίσως, από την πιο δύσκολη από πλευράς ατμόσφαιρας έδρα του Σαμπιονά.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του Σαββάτου (11/8), για την πρώτη αγωνιστική της Λιγκ 1, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Τρουά-Βαλενσιέν 0-1 (34΄ Ρινκόν αυτογκόλ), Νις-Αζαξιό 0-1 (11΄ Εντουάρντο), Σοσό-Μπαστιά 2-3 (12΄ Πριβάτ, 89΄ Ντουμπάι-59΄ Μοντέστ, 75΄, 83΄ Μαουλιντά), Εβιάν-Μπορντό 2-3 (17΄ Βας, 95΄ Κελιφά-11΄ Ομπρανιάκ, 14΄ Γκουφράν, 51΄ Σαϊβέ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.