Η Παρί Σεν Ζερμέν δείχνει ότι στη Γαλλία δεν έχει αντίπαλο καθώς διέλυσε 6-1 τη Λιλ και αποσπάστηκε τρεις βαθμούς από τη δεύτερη Λυών.

Η Παρί Σεν Ζερμέν δείχνει ότι στη Γαλλία δεν έχει αντίπαλο καθώς διέλυσε 6-1 τη Λιλ και αποσπάστηκε τρεις βαθμούς από τη δεύτερη Λυών. 

Οι γηπεδούχοι, μετά τον αποκλεισμό τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχουν βάλει στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και φαίνεται πως δύσκολα αυτός δεν θα επιτευχθεί. 

Έτσι, κόντρα στη Λιλ, μπήκαν πολύ δυνατά και στο πρώτο μόλις λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Μάξγουελ, στην πρώτη επίθεση του αγώνα. Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο η ομάδα του Μπλαν είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων καθώς στο τέταρτο μόλις λεπτό ο Καβάνι με μία εκπληκτική λόμπα έκανε το 2-0. 

Οι Παριζιάνοι όμως δεν σταμάτησαν και στο 28ο λεπτό έφτασαν και σε τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με δράστη τον Λαβέτσι ενώ πριν τη λήξη του πρώτου μέρους πέτυχαν και τέταρτο γκολ και πάλι με τον Αργεντινό άσο. 

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της «τιμής» με τον Μπάσα στο 59ο λεπτό αλλά η Παρί βρήκε άλλα δύο γκολ, ένα με τον Καβάνι στο 73ο και ένα με τον Λαβέτσι στο 77ο λεπτό, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 6-1. Μάλιστα ο Λαβέτσι με αυτό το χατ τρικ έγινε μόλις ο δεύτερος Αργεντινός που σημειώνει χατ τρικ στο γαλλικό πρωτάθλημα μετά τον Λισάντρο Λόπεζ ενώ η Λιλ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες με τον Κορκία να αποβάλλεται στο 72ο λεπτό.  

Έτσι, η Παρί έφτασε τους 68 βαθμούς και παρέμεινε στην πρώτη θέση με τη Λυών να είναι δεύτερη με 65 πόντους.