Αν και ο Λουίς Ενρίκε τον είχε συμπεριλάβει στην προεπιλογή, ο Σέρχιο Ράμος δεν περιλαμβάνεται τελικά στην αποστολή για τα προσεχή παιχνίδια της Ισπανίας στο Nations League.

Ο αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος μετράει 180 συμμετοχές στην εθνική ομάδα της χώρας του, δεν έχει αγωνιστεί στη «ρόχα» μετά τον Μάρτιο του 2021 και ο νέος αποκλεισμός του θέτει εν αμφιβόλων την παρουσία του στην τελική φάση του Μουντιάλ, που αρχίζει στις 20 Νοεμβρίου στο Κατάρ.

Στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Λουίς Ενρίκε δεν υπάρχει ούτε το όνομα του Ανσού Φάτι, ο οποίος προσπαθεί ακόμη να βρει τα «πατήματά του» στην Μπαρτσελόνα, μετά το σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο. Τη θέση του θα πάρει ο 20χρονος Νίκο Γουίλιαμς της Αθλέτικ Μπιλμπάο, μικρότερος αδελφός του Ινιάκι Γουίλιαμς, ο οποίος πρόσφατα επέλεξε να αγωνιστεί με την ομάδα της χώρας καταγωγής τους (Γκάνα). Νέο πρόσωπο στους Ιβηρες είνει επίσης ο πολύ φορμαρισμένος Μπόρχα Ιγκλέσιας, που έχει πετύχει τέσσερα γκολ με την Μπέτις στο ξεκίνημα της φετινής La Liga.

Η Ισπανία θα υποδεχθεί στις 24/9 στη Σαραγόσα την Ελβετία και τρεις ημέρες αργότερα θα αντιμετωπίσει στη Μπράγκα την Πορτογαλία, στο ντέρμπι κορυφής του 2ου ομίλου της League A.