Γαλλία – Ιταλία 1-3: Ανατροπή και θρίαμβος στο «Parc des Princes» (highlights)

Η Ιταλία είδε τον Μπαρκολά να πετυχαίνει το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της Γαλλίας, όμως με μία τρομερή εμφάνιση μέσα στο «Parc des Princes» έφτασε σε νίκη-θρίαμβο με σκορ 3-1 επί των «τρικολόρ» για το Nations League.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ήταν χάρμα ιδέσθαι, μετά το αρχικό σοκ, εξέθεσε ουκ ολίγες φορές την άμυνα των Γάλλων και με σκόρερ τους Ντιμάρκο (30′), Φρατέζι (51′) και Ρασπαντόρι (74′) έφτασε σε μία σπουδαία νίκη, την πρώτη επί των «τρικολόρ» μετά το Euro του 2008.

Το ξεκίνημα ήταν βγαλμένο από το πιο φιλόδοξο σενάριο των Γάλλων, αφού μόλις στα 14 δευτερόλεπτα η ομάδα του Ντεσάμπ «σόκαρε» την Ιταλία με τον Μπαρκολά, ο οποίος σημείωσε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των «τρικολόρ».

Η Ιταλία έβγαλε αντίδραση, παρά το αρχικό σοκ και στο 6’ άγγιξε την ισοφάριση, όμως αρχικά ο Φρατέζι με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ρετέγκι αστόχησε εξ’ επαφής. Ήταν η πρώτη προειδοποίηση της Ιταλίας, που μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ισορρόπησε αρκετά την κατάσταση. Τελικά, το γκολ ισοφάρισης που έψαχναν οι παίκτες του Σπαλέτι ήρθε με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου.

Οι φιλοξενούμενοι «έκρυψαν» τη μπάλα έξω από την περιοχή, ο Τονάλι τροφοδότησε με τακουνάκι τον Ντιμάρκο και εκείνος με καταπληκτικό διαγώνιο σουτ στην κίνηση, δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Μενιάν, ισοφαρίζοντας σε 1-1, σκορ με το οποίοι οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο.

Η εκκίνηση του δευτέρου 45λεπτου ανήκε στους Ιταλούς. Επέστρεψαν από τα αποδυτήρια πιο αποφασισμένοι, απείλησαν στο 48’ με σουτ του Ρασπαντόρι και τρία λεπτά αργότερα έφεραν… τούμπα το παιχνίδι. Οι παίκτες του Σπαλέτι «χτύπησαν» στην κόντρα επίθεση και τιμώρησαν την κακή αμυντική αντίδραση των Γάλλων, με τον Φρατέζι να βρίσκει δίχτυα.

Στο 63’ η Ιταλία θα μπορούσε να «κλειδώσει» τη νίκη, όμως ο Μενιάν φώναξε «παρών» και κράτησε όρθια την ομάδα του, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει δέκα λεπτά αργότερα. Οι φιλοξενούμενοι εξέθεσαν για μία ακόμη φορά την άμυνα της Γαλλίας και ο Ρασπαντόρι πλάσαρε για το 1-3 μέσα στο «Parc des Princes».

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Γαλλία πίεσε για να βρει ένα γκολ που θα την έβαζε εκ νέου στο παιχνίδι, όμως η διαχείριση από πλευράς Ιταλίας ήταν εξαιρετική, με την ομάδα του Σπαλέτι να ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο Nations League με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μενιάν, Κλος (78’ Κουντέ), Κονατέ, Σαλιμπά, Ερναντές, Φοφανά (58’ Κονέ), Καντέ (77’ Ζαΐρ-Εμερί), Γκριεζμάν (77’ Τουράμ), Ολίσε (58’ Ντεμπελέ), Μπαρκόλα, Εμπαπέ.

Ιταλία (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι (71’ Μποντζόρνο), Καμπιάσο, Φρατέζι (62’ Ουντόζι), Ρίτσι, Τονάλι, Ντιμάρκο (81′ Μπρεσιανίνι), Πελεγκρίνι (46’ Ρασπαντόρι), Ρετέγκι (81′ Κεν).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.