Ελλάδα-Φινλανδία 3-0: Κυρίαρχη η Εθνική και… καλή αρχή (highlights)

Η Εθνική πήρε αυτό που ήθελε και άρχισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στη League Β του Nations League-Δύο γκολ ο Ιωαννίδης

Με δύο γκολ του Φώτη Ιωαννίδη, η Εθνική νίκησε με 3-0 τη Φινλανδία και άρχισε με τρίποντο τις υποχρεώσεις της στο Nations League. Ήταν γενικώς… πρεμιέρα. Πρεμιέρα επίσημων υποχρεώσεων, πρεμιέρα στη League Β του Nations League, πρεμιέρα και για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της Εθνικής. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, αυτό που έχει σημασία σε τέτοια παιχνίδια είναι το αποτέλεσμα. Είναι η αξιοποίηση των στιγμών. Αυτό έκανε η Εθνική και άρχισε με τρίποντο σε ένα παιχνίδι που σύμφωνα με ενημέρωση της Ε.Π.Ο., στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” κόπηκαν 17.293 εισιτήρια. Η Ελλάδα με καλύτερο δεύτερο ημίχρονο, απέφυγε τις “παγίδες” που μπορεί να έχει μια πρεμιέρα και νίκησε δίκαια.

Τα σχέδια του Γιοβάνοβιτς 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το αρχικό σχήμα είχε τον Βλαχοδήμο στην εστία. Στην τετράδα της άμυνας ήταν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης και Τσιμίκας. Ο Μάνταλος με τον Μπουχαλάκη και τον Μπακασέτα ήταν στους χαφ, στα δεξιά ήταν ο Χατζηγιοβάνης και αριστερά ο Πέλκας και στην κουφή της επίθεσης ο Ιωαννίδης.

Αρχή χωρίς φάσεις

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις. Στο 12’ έγινε η πρώτη φάση για τη Φινλανδία. Ο Αντμαν σούταρε μέσα από την περιοχή, από καλή θέση, έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 13’ καλή στιγμή για την Ελλάδα, ο Χραντέσκι βγήκε έξω από την περιοχή για να διώξει και να σταματήσει την επίθεση με Χατζηγιοβάνη. Γενικώς στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, η Εθνική δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, να κυκλοφορήσει σωστά και η Φινλανδία είχε περισσότερη ώρα την μπάλα -και με άνεση- στην κατοχή της. 

Με Ιωαννίδη το 1-0 

Κι ενώ ήταν ένα παιχνίδι χωρίς φάσεις, η Εθνική άνοιξε το σκορ με τον Ιωαννίδη να αξιοποιεί το λάθος του Χραντέσκι. Ο τερματοφύλακας της Φινλανδίας δεν έκανε καλό κοντρόλ, ο Ιωαννίδης είχε γρήγορη αντίδραση, “τσίμπησε” την μπάλα και μετά είχε εύκολο έργο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Και μετά το γκολ πάντως, δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα. Η Εθνική συνέχισε να αφήνει την μπάλα στη Φινλανδία, να μην μπορεί να οργανώσει το παιχνίδι της, το προβάδισμα όμως ήταν σημαντικό.

Με αυτογκόλ το 2-0

Η Εθνική αξιοποίησε και πάλι τη στιγμή υπέρ της στο 37’ και βρήκε και δεύτερο γκολ. Πολύ ωραία συνεργασία για την Εθνική, ο Ιωαννίδης βρήκε τον Τσιμίκα, αυτός γύρισε με τη μία την μπάλα, ο Κουλιεράκης μπήκε στη φάση, ο Κόλμαν πήγε να διώξει και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αυτογκόλ και 2-0.

Η Φινλανδία είχε μια καλή στιγμή στο 43’, όταν ο Κόλμαν έκανε το σουτ, ο Μαυροπάνος έδιωξε την μπάλα. Στο πρώτο μέρος η κατοχή μπάλας ήταν 43%-57% για τη Φινλανδία και οι τελικές ήταν 4-4.

Δοκάρι ο ΙωαννίδηςΜέσα ο Κωνσταντέλιας

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ευκαιρία για την Ελλάδα. Στα 42” του δευτέρου μέρους, πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Ιωαννίδης γύρισε ωραία, έκανε το σουτ, η μπάλα πήγε στο αριστερό δοκάρι. Επίσης το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αλλαγή για την Ελλάδα, ο Κωνσταντέλιας πήρε τη θέση του Χατζηγιοβάνη, ο Πέλκας πήγε στα δεξιά για να παίξει ο Κωνσταντέλιας στα αριστερά. Γενικώς στο δεύτερο ημίχρονο, η Ελλάδα ήταν καλύτερη από ό,τι στο πρώτο.

Η ποιότητα της άμυνας, οι αλλαγές, ντεμπούτο Ζαφείρη 

Γενικώς, ακόμη και σε φάσεις που η Φινλανδία είχε την μπάλα και ήθελε να γίνει επικίνδυνη, όποτε πήγαινε στην περιοχή της Εθνικής, η άμυνα με Μαυροπάνο και Κουλιεράκη εξουδετέρωνε τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων. Στο 65’ ο Γιοβάνοβιτς έκανε άλλες δύο αλλαγές που αφορούσαν στους χαφ βάζοντας στο παιχνίδι Ζαφείρη (ντεμπούτο με την Εθνική) και Σιώπη αντί Μπουχαλάκη και Μάνταλου.

Στο 69’ αδύναμο σουτ του Μπακασέτα λίγο έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Χραντέσκι.

Με Ιωαννίδη το 3-0

Στο 76′ ήρθε το τρίτο γκολ για την Ελλάδα. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ιωαννίδης, λίγο πριν γίνει αλλαγή, με πολύ ωραία κεφαλιά έκανε το 3-0.

Με Παυλίδη και Βαγιαννίδη

Μετά το γκολ, ο Γιοβάνοβιτς έκλεισε τις αλλαγές του, φέρνοντας από τον πάγκο Παυλίδη και Βαγιαννίδη. Ο Παυλίδης είχε κοντά του τον Κωνσταντέλια, ο Βαγιαννίδης πήγε από τα δεξιά στους επιθετικούς, έχοντας μπακ τον Ρότα και ο Πέλκας πήγε στα αριστερά. Η Εθνική με άνεση έφτασε στη νίκη, άρεσε στον κόσμο που σε μια πολύ όμορφη στιγμή λίγο πριν το τέλος, τραγούδησε τον Εθνικό Υμνο και χειροκρότησε την ομάδα. Στο 90′ θα μπορούσε να έρθει και το 4-0, με την ευκαιρία του Βαγιαννίδη, σούταρε στην κλειστή γωνία, απέκρουσε ο Χραντέσκι.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (65’ Ζαφείρης), Μάνταλος (65’ Σιώπης), Μπακασέτας (77’ Παυλίδης), Χατζηγιοβάνης (46’ Κωνσταντέλιας), Πέλκας, Ιωαννίδης (77’ Βαγιαννίδης)

Φινλανδία: Χραντέσκι, Πέλτολα, Ιβάνοβ, Χόσκονεν, Καμαρά (82′ Βάλτα), Άντμαν (62’ Κέσκινεν), Λουντ (62’ Γένσεν), Σούλερ (44’ Νίσιλα), Σταχλ, Γκάλβεζ, Κόλμαν (62’ Πογιάνπαλο)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.