Σουηδία – Εσθονία 3-0: Υπόθεση ενός ημιχρόνου (highlights)

Χάρη σε ένα τέταρτο κυριαρχίας στο πρώτο ημίχρονο, η Σουηδία ξεπέρασε εύκολα (3-0) το εμπόδιο της Εσθονίας και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στο Nations League.

Μετά την άνετη επικράτηση επί του Αζερμπαϊτζάν, οι Σκανδιναβοί έκαναν το 2/2 στον πρώτο όμιλο του Nations League, φτάνοντας με σχετική άνεση στο «τρίποντο» χάρη στα γκολ των Γιέκερες και Ίσακ.

Η Σουηδία ανέλαβε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης την πρωτοβουλία των κινήσεων και επιχείρησε να επιβάλει τον ρυθμό της. Απείλησε πρώτη με τον Ελίασον (5’) και ήταν εκείνη που έφτανε με μεγαλύτερη συχνότητα στην πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα της Εσθονίας, όμως της έλειπε η κλασική ευκαιρία. Τελικά η λύση για τους γηπεδούχους ήρθε με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, όταν η Εσθονία αδράνησε αμυντικά και ο Γιέκερες από κοντινή απόσταση έγραψε το 1-0.

Ακολούθησε ένα τέταρτο γεμάτο πίεση από τους Σουηδούς, που προφανώς προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ. Στο 40’ ήρθε και δεύτερο γκολ, με τον Ίσακ αυτή τη φορά να τιμωρεί την αμυντική αδράνεια των φιλοξενούμενων, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιέκερες πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και έγραψε το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η αλήθεια είναι πως η Σουηδία κατέβασε ταχύτητα, αφού είχε βάλει πολύ γερές βάσεις νίκης και ουσιαστικά το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να διαχειριστεί το προβάδισμα. Η Εσθονία βρήκε περισσότερους χώρους, απείλησε πρώτη με σουτ του Σινιάβσκι στο 53’ και στο 61’ έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο γκολ σε τετ α τετ του Άλεξ Ταμ, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Γιόχανσον.

Το γκολ δεν ήρθε για τους Εσθονούς και αντί αυτού, στο 63’ η ομάδα του Χεν έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Πάλουμετς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, εξανεμίζοντας ουσιαστικά τις ελάχιστες ελπίδες της ομάδας του να μπει ξανά στο ματς.

Στο τελευταίο ημίωρο ο ρυθμός έπεσε ακόμη περισσότερο, η Σουηδία έψαξε ένα ακόμη γκολ και είχε ορισμένες καλές ευκαιρίες, με κορυφαία το δοκάρι του Κουλουσέφσκι στο 83’. Το 3-0, ωστόσο, έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τη Σουηδία να κάνει το 2/2 στο ξεκίνημα του Nations League και να οδηγεί την… κούρσα στο πρώτο όμιλο.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.