Μία ημέρα πριν το μεγάλο παιχνίδι της Εθνικής μας με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο (10/09, 21:45, Novasports Prime) ο Ισλανδός τεχνικός, Χέιμιρ Χάλγκριμσον, στάθηκε στα πράγματα που πρέπει να διορθώσει η ομάδα του.

Περίεργο κλίμα στις τάξεις των Ιρλανδών με την αυτοπεποίθηση να μην είναι στα καλύτερα δυνατά επίπεδα, όπως παραδέχθηκε ο Χέιμιρ Χάλγκριμσον.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισλανδός κόουτς της Ιρλανδίας ενόψει του αγώνα με την Ελλάδα (10/09, 21:45, Novasports Prime): 

«Καλούμαστε να πάρουμε πολύ περισσότερες πρωτοβουλίες από πριν. Πρέπει να βελτιωθούμε. Ίσως να υπάρχει μία έλλειψη αυτοπεποίθησης. Ένιωσα πώς το πιο μεγάλο πρόβλημά μας είναι το να μην πιστεύουμε σε εμάς και πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις να προχωρήσουμε αγωνιστικά.

Επιλέξαμε να μιλήσουμε στα αποδυτήρια. Πρέπει να φανούμε θετικοί για τα επόμενα 2 παιχνίδια. Δεν μπορούμε όλα αυτά τα αρνητικά στοιχεία να τα μεταφέρουμε στον αγώνα με την Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει δείξει πώς παίζει καλά κόντρα στην Ιρλανδία και έχει το πάνω χέρι. Έχουμε την ευκαιρία να το αλλάξουμε όλο αυτό. Να μην ‘κλαίμε’ προτού παίξουμε με την Ελλάδα, Πρέπει να βγάλουμε την ενέργειά μας και να είμαστε έτοιμοι. Χρειάζομαστε αυτοπεποίθηση στην επιλογή της λήψης των αποφάσεών μας. Να έχουμε το στοιχείο της πρωτοβουλίας. Να πιστέψουμε στη δράση και την αντίδραση.

Σε επίπεδο 11άδας θεωρώ πώς έχουμε κάνει ροτέισον σε μεγάλο βαθμό εάν κοιτάξουμε γενικά και τα προηγούμενα παιχνίδια. Οπότε δεν θα υπάρχει ποτέ η χημεία που θέλουμε σε τέτοιο επίπεδο. Το να παίζουμε περισσότερα παιχνίδια, να παίζουν περισσότεροι οι παίκτες μας μαζί και να έχουμε παραπάνω σταθερότητα είναι αυτά που θέλουμε.

Έχουμε την Ελλάδα στην έδρα μας και ελπίζουμε να αλλάξουμε ό,τι έγινε στα προηγούμενα παιχνίδια, εντός αλλά και εκτός. Ό,τι έγινε στο παρελθόν. Οι παίκτες ξέρουν την Ελλάδα. Είχαμε χάσει τα 2 προηγούμενα παιχνίδια προκριματικών με την Ελλάδα. Ελπίζουμε να τα πάμε πιο καλά τώρα. Θέλω να ελπίζω και να πιστεύω πώς πήραμε το μάθημά μας από τις ήττες από την Ελλάδα».