Αγγλία – Φινλανδία 2-0: Υπόθεση Χάρι Κέιν! (highlights)

Videos που αξίζει να δείτε

Στη βραδιά που ο Χάρι Κέιν έφτασε τις 100 συμμετοχές με το εθνόσημο, πέτυχε δύο γκολ κόντρα στη Φινλανδία και χάρισε στην Αγγλία τη δεύτερη νίκη της στο Nations League.

Η ομάδα του Λι Κάρσλεϊ δυσκολεύτηκε αρκετά στο να διασπάσει την πολυπρόσωπη φινλανδική άμυνα, όμως βρήκε τη λύση με ποιον άλλον; Με τον Χάρι Κέιν. Ο αρχισκόρερ και αρχηγός των «Τριών Λιονταριών» με δύο γκολ σε διάστημα 20 λεπτών, έφτασε τα 68 με το εθνόσημο και «καθάρισε» τη… δουλειά για την ομάδα του.

Σε επιθετικό μονόλογο της Αγγλίας εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο στο «Wembley», από το οποίο πάντως έλειψε το γκολ. Η ομάδα του Κάρσλεϊ, όπως ήταν αναμενόμενο, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά, έκλεισε τη Φινλανδία στο μισό γήπεδο και έψαχνε τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη αντίπαλη άμυνα.

Η αλήθεια είναι πως δημιούργησε αρκετές τελικές (7-2), είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας (80%), όμως έλειπε η κλασική ευκαιρία. Η καλύτερη στιγμή των Άγγλων ήταν στο 42’ με ένα διαγώνιο σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ, το οποίο πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του. Από την άλλη πλευρά, η Φινλανδία κατά κύριο λόγο αμυνόταν στο πρώτο 45λεπτο, όμως είχε και ορισμένες στιγμές που έδειξε απειλητική. Η πιο αξιοσημείωτη εξ’ αυτών στο 26’, όταν οι Σκανδιναβοί έφυγαν στην κόντρα και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μία καλή ευκαιρία, όμως ο Κέσκινεν προτίμησε να επιχειρήσει ένα σουτ από τα όρια της περιοχής, από το να «σπάσει» τη μπάλα αριστερά του, στον ελεύθερο Πούκι. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο μέρος η Αγγλία επέστρεψε με διάθεση να εντείνει την πίεση της, στην προσπάθεια να «ξεκλειδώσει» τη φινλανδική άμυνα και αυτό δεν άργησε να συμβεί. Οι Άγγλοι απείλησαν με Ράις (53’) και Κέιν (57’), άσκησαν ασφυκτική πίεση στον αντίπαλο και τελικά «λύγισαν» τον Χραντέσκι με τον αρχισκόρερ τους. Ο Χάρι Κέιν πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, πέρασε τον προσωπικό αντίπαλο και με ένα σουτ-κεραυνό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.  

Η ομάδα του Κάρσλεϊ, ωστόσο, δεν επαναπαύτηκε στο γκολ που βρήκε με τον αρχηγό της, αλλά συνέχισε στο ίδιο τέμπο, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και να «κλειδώσει» τη νίκη. Στο 60’ ήταν η σειρά του Λιούις να απειλήσει, οι Άγγλοι σπατάλησαν δύο ακόμη ευκαιρίες (73’, 75’) και τελικά έφτασαν στο 2-0 και πάλι με τον Χάρι Κέιν. Στο 76’ ο Μαντουέκε «έσπασε» τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και από εκεί ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας είχε εύκολο έργο, φτάνοντας τα 68 γκολ με το εθνόσημο.

Κάπως έτσι το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού τα πάντα είχαν κριθεί, με την Αγγλία να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό και να κρατά τη Φινλανδία μακριά από την εστία του Πίκφορντ, φτάνοντας δίκαια στη δεύτερη νίκη της στο Nations League.

Αγγλία (Λι Κάρσλεϊ): Πίκφορντ, Λιούις, Κόνσα (61’ Κόλγουίλ), Στόουνς (80′ Γκουέχι), Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ράις, Γκόμες, Γκρίλις, Γκόρντον (66’ Έζε), Σακά (66’ Μαντουέκε), Κέιν (80′ Μπόουεν).

Φινλανδία (Μαρκού Κανέρβα): Χραντέσκι, Σταλ, Χόσκονεν, Ιβάνοφ, Ούρονεν (46’ Νισκάνεν), Πέλτολα, Καμαρά, Κέσκινεν (74′ Άντμαν), Σούλερ (84′ Γουάλτα), Πούκι (46’ Κάλμαν), Γένσεν (62′ Λουντ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.