Το σχόλιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το ματς με την Αγγλία και την απώλεια της τελευταίας στιγμής.

Στην απουσία του Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος τραυματίστηκε στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στάθηκε ο προπονητής της Εθνικής, Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ακόμη σχολίασε το ότι το ματς με την Αγγλία (10/10) στο Γουέμπλεϊ δεν είναι σαν όλα τα άλλα, όμως έχει πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα.

«Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι αντιμετωπίζουμε ένα απλό παιχνίδι. Η Αγγλία είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Είναι το φαβορί στο γκρουπ μας. Παίζουμε με τοπ ομάδα και αυτό είναι ένα κίνητρο παραπάνω. Εύχομαι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, σε ένα καταπληκτικό γήπεδο. Έχουμε τον εγωισμό μας. Είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι, που έχουμε μπροστά μας, αλλά και μια πολύ μεγάλη πρόκληση για εμάς», σημείωσε αρχικά.

 «Έχουμε τα δύο παιδιά, Παυλίδη και Δουβίκα. Η απώλεια του Φώτη είναι μεγάλη, τα γκολ του έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Εύχομαι να επιστρέψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στα γήπεδα», τόνισε για την απουσία του Ιωαννίδη.

Για την απουσία του Χάρι Κέιν: «Αν δείτε το ρόστερ της Αγγλίας δε νομίζω ότι αγχώνεται πολύ ο προπονητής τους γιατί να αγχώνομαι εγώ, έχω ήδη τα δικά μου θέματα». 

Για τον επικείμενο αγώνα με τα «τρία λιοντάρια» είπε ότι: «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε μεγάλο αντίπαλο. Έχει μεγάλη σημασία για την εξέλιξη του ομίλου γιατί είμαστε και οι δύο πρώτοι. Πιστεύω μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα».

Όσο για τους χιλιάδες φίλους της Εθνικής ομάδας που θα βρεθούν στο πλευρό της, στο Γουέμπλεϊ, ανέφερε πως, «δεν μου είναι περίεργο, οι Έλληνες είναι παντού. Αγαπούν το ποδόσφαιρο και την ομάδα τους. Εμείς θα πρέπει να είμαστε αντάξιοι και να μην τους απογοητεύσουμε».

Για τους τομείς που εκτιμά ότι χρειάζεται βελτίωση, είπε: «Υπήρχαν πράγματα που ήταν καλά στα προηγούμενα ματς. Εγώ περιμένω να υπάρχει μόνιμα μία βελτίωση. Δεν έχουμε πολυτέλεια χρόνου για να φτιάξουμε πράγματα στην προπόνηση. Το επίπεδο είναι υψηλό και μπορούμε να κάνουμε πράγματα μέσα από αναλύσεις και ματς. Ο μόνος τρόπος να βελτιώνεται μια Εθνική είναι μέσα από τα παιχνίδια».

Από τις ερωτήσεις προς τον κ. Γιοβάνοβιτς δεν θα μπορούσε να απουσιάσει εκείνη για το νέο αίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Σίγουρα, έχουμε αρκετά παιδιά. Ο Ζαφείρης ή τα μικρά παιδιά του Ολυμπιακού. Χαίρομαι που πρωταγωνιστούν και μπράβο στον προπονητή του Ολυμπιακού που τους έδωσε την ευκαιρία. Εκείνο που πρέπει να ξέρουν είναι ότι αυτές οι ευκαιρίες δεν είναι εύκολες. Πρέπει να συνεχίσουν να δικαιώνουν τον προπονητή τους. Είναι κάτι θετικό για το ποδόσφαιρο να υπάρχουν νέα παιδιά».