Ο Χάρι Κέιν φωτογραφήθηκε με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας της Αγγλίας, και παρά τους φόβους του Λι Κάρσλεϊ για πιθανή απουσία του αρχηγού από τα παιχνίδια με Ελλάδα και Φινλανδία, φαίνεται ότι θα δώσει κανονικά το παρόν.

Ο αρχηγός των «Τριών Λιονταριών» συγκρούστηκε με αντίπαλο παίκτη στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Bundesliga με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, έμεινε πεσμένος στο χορτάρι και χρειάστηκε ιατρική φροντίδα.
Ο Κέιν χτύπησε στον αστράγαλο και μη μπορώντας να συνεχίσει, ο Ματίς Τελ μπει στη θέση του, περίπου 20 λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης. Μάλλον προληπτικά όμως έγινε η αλλαγή αυτή από τον Βενσάν Κομπανί, με τον Άγγλο επιθετικό να παρουσιάζεται τη Δευτέρα χαμογελαστός στο «St George’s Park», στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Οι Βαυαροί ενημέρωσν τη Δευτέρα για την κατάσταση του 31χρονου επιθετικού τους: «Ο Χάρι Κέιν, ο οποίος χρειάστηκε να αντικατασταθεί λόγω τραυματισμού, ταξίδεψε απευθείας από τη Φρανκφούρτη στην εθνική ομάδα της Αγγλίας και εξετάστηκε από τους γιατρούς της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Μια πιο ακριβής διάγνωση εκκρεμεί ακόμη».

Τελικά ο Χάρι Κέιν πήρε το πράσινο φως για να παίξει με την Αγγλία, αλλά δεν θα είναι διαθέσιμοι οι Κόμπι Μέινου, Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ και Έζρι Κόνσα. Ο Άγγλος αρχηγός, αφού εξετάστηκε από τους γιατρούς της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αποδείχτηκε ότι είναι έτοιμος να παίξει με την Ελλάδα την Πέμπτη και τη Φινλανδία την Κυριακή.