Τι είπε ο άσος του Ισραήλ πριν το ματς με τη Γαλλία (10/10, 21:45).

«Είναι πολύ δύσκολο». Αυτό απάντησε ο αρχηγός της εθνικής Ισραήλ, Ντορ Πέρετζ, την παραμονή του αγώνα με τη Γαλλία στη Βουδαπέστη για το Nations League, για το αν μπορούν εκείνος και οι συμπαίκτες του να συγκεντρωθούν στο ματς, την ώρα που στη χώρα τους βρίσκονται σε πόλεμο.

«Νομίζω ότι δεν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, όταν οι στρατιώτες υπερασπιζονται την πατρίδα μας, όταν υπάρχουν όμηροι» είπε ο άσος της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Όσον αφορά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, ο 29χρονος μέσος τόνισε: «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, αλλά γνωρίζουμε ότι αποτελεί προνόμιο να παίζουμε ποδόσφαιρο και να δίνουμε ελπίδα στη χώρα μας που δοκιμάζεται από τον πόλεμο. Είμαστε υπερήφανοι που εκπροσωπούμε το Ισραήλ. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το παιχνίδι (σ.σ. εναντίον της Γαλλίας) αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας, Ραν Μπεν Σιμόν: «Είμαστε πάνω απ’ όλα πολίτες αυτής της χώρας, ό,τι συμβαίνει σε αυτήν μας αγγίζει στην ψυχή μας, Ωστόσο, πρέπει να βρούμε ισορροπία. Ο ρόλος μας είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο ματς»