Τι είπε παλαίμαχος άσος για την επικράτηση της Ελλάδας μέσα στο Γουέμπλεϊ.

Στην Ιστορία ως η νίκη στην μνήμη του Μπάλντοκ θα περάσει το 2-1 της Εθνικής απέναντι στην Αγγλία σύμφωνα με τον Γιάννη Γκούμα. Ο παλαίμαχος άσος μίλησε στον Metropolis και στάθηκε ακόμη στη συγκινητική προσπάθεια των Ελλήνων διεθνών.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νίκη της Εθνικής Ελλάδος απέναντι στην Αγγλία

«Είναι μία ιστορική νίκη, όχι μόνο γιατί ήταν η πρώτη στην Αγγλία, αλλά και επειδή θα γραφτεί ως η νίκη στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ήταν συγκινητικές στιγμές, η έκφραση θλίψης, οι πανηγυρισμοί που γινόταν υπό συγκίνηση για τους παίκτες, η υψωμένη φανέλα στον αέρα του Γουέμπλεϊ, όλα αυτά συνθέτουν μία ξεχωριστή νίκη»,

Για την εμφάνιση:

«Όπως είχα πει, αν θέλει η Εθνική να βρίσκεται σε μεγάλες διοργανώσεις πρέπει να κάνει μεγάλες νίκες, χθες έκανε μία από αυτές. Έκανε μία μεγάλη νίκη, δεν έκλεψε τη νίκη, την πήρε και μέσα από αυτή τη νίκη γίνεται η αρχή για κάτι μεγάλο και να ζήσουμε στιγμές που θα μας δώσουν το εισιτήριο για τελικές φάσεις σε Euro και Παγκόσμιο Κύπελλο.
Η Αγγλία διαθέτει παίκτες παγκοσμίου κλάσεως, σκοράρει αρκετά και το ότι τους περιορίσαμε στις δύο τελικές προσπάθειες δείχνει το μέγεθος της θυσίας των Ελλήνων παικτών που έφτασαν όλοι στο τοπ της απόδοσης τους, μας έκαναν να τρίβουμε τα μάτια μας με αυτή την εμφάνιση. Η Εθνική σκόραρε τέσσερα γκολ και τα δύο ακυρώθηκαν για λίγο ως οφσαιντ, ωστόσο αυτή η εικόνα δείχνει πολλά».

Για τον αν ξεχώρισε κάποιος παίκτης:

«Δεν υπάρχει παίκτης που να υστέρησε, όλοι ήταν συγκινητικοί και έκαναν κατάθεση ψυχής, δεν μπορώ να αναφερθώ μεμονωμένα σε έναν ποδοσφαιριστή».

Για τον αγώνα που ακολουθεί απέναντι στην Ιρλανδία:

«Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή μετράει η διάρκεια, δεν πρέπει να αρκεστούμε μόνο σε αυτό το αποτέλεσμα, θα πρέπει να έχουν την κατάλληλη συνέχεια απέναντι στην Ιρλανδία , έχοντας ως συμπαραστάτη τον κόσμο που θα βρεθεί εκεί. Θα έλεγα πως το μέλλον της ανήκει…»

Για τον τρόπο διαχείρισης του αγώνα:

«Βήμα βήμα και παιχνίδι-παιχνίδι πρέπει να πηγαίνουμε στην πορεία, πρέπει τα παιδιά να συνεχίσουν έτσι και να διαχειριστούν τα συναισθήματα που πηγάζουν από μέσα τους. Εγώ με τη σειρά μου θέλω να πω συλλυπητήρια στους οικείους του Μπάλντοκ, να είναι η τελευταία στιγμή θλίψης και θα πρέπει μέσα από τέτοιες καταστάσεις να είμαστε πιο άνθρωποι και όχι να αμαυρώνουμε τη μνήμη του κάθε νεκρού όπως κάποιοι δημοσιογράφοι της τηλεθέασης».